Ο Κασσελάκης ξαναμπαίνει στα ραντάρ της Νέας Δημοκρατίας

Η χθεσινή συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού είχε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ηχηρή διαφοροποίηση σε σχέση με την στάση που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά το θέμα των αμυντικών δαπανών.

Ο κ. Κασσελάκης από την Παρασκευή κιόλας στη συνέντευξή του στο «Κόντρα» είχε δώσει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες χωρίς αστερίσκους και ναι μεν αλλά. «Όταν λέω ναι θα ψηφίσουμε

σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα» είχε πει χαρακτηριστικά, κάτι που έκανε τελικά χθες το βράδυ σε αντίθεση με την Νέα Αριστερά που ενώ τα στελέχη της είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο και  εκείνοι να ψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες τελικά ψήφισαν όχι.

Η αλλαγή στάσης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Και να χαιρετίσω τη θρυλούμενη επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα, ψηφίζοντας τα σχετικά κονδύλια του Προϋπολογισμού για την άμυνα. Εγώ  χαιρετίζω την προσχώρηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το διαχρονικά αρραγές μέτωπο το οποίο αφορούσε τουλάχιστον τη στήριξη των αμυντικών δαπανών από τα περισσότερα κόμματα της Βουλής».

Η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία προσωπική επιλογή του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, η οποία κουμπώνει όχι μόνο στην ρητορική του περί πατριωτικής αριστεράς αλλά και με την εμφανή πλέον διάθεση του να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή με επιλογές και στάσεις που είχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορα θέματα έστω κι αν αυτή η διαχωριστική γραμμή αφορά ενίοτε και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην κυβέρνηση είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναβάζουν στα ραντάρ της προσοχής τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζονται προσεκτικά και δύο ακόμα αναφορές του κ. Κασσελάκη.

Η μία αναφορά του είχε να κάνει με την εναντίωση του στην ρητορική του μίσους μέσα στην κοινωνία λόγω πολιτικής αντιπαλότητας.

«Η πολιτική είναι για να λύνει προβλήματα όχι για να διχάζει τους πολίτες ούτε  για να συντηρεί μια ρητορική μίσους ανάμεσα τους», είχε πει ο κ. Κασσελάκης στο «Κόντρα» και μια μέρα νωρίτερα σε εκδήλωση του «Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών» είχε τραβήξει κι άλλη διαχωριστική γραμμή με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά, έχουμε ζήσει αρκετή διχόνοια ως έθνος. Δεν χρειάζεται άλλο. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και να φτιάξουμε και μία οικονομία για όλους μας!».

Κάποιοι έσπευσαν την επόμενη να μιλήσουν για νέο αφήγημα που αφορά μια αταξική κοινωνία όμως ο κ. Κασσελάκης στην πραγματικότητα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους κεντρώους και τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι το κόμμα του δεν το αφορούν πλέον ούτε οι  διχασμοί ούτε οι εμφύλιοι του παρελθόντος ούτε προφανώς και το περίφημο σύνθημα του  2015 «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Το τρίτο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε και το κεντροδεξιό ακροατήριο ήταν στο τέλος της συνέντευξης του στο «Κόντρα» όπου ζήτησε από όλους τους πολίτες να κρατήσουν στις  προσευχές τους και τον αστυνομικό που χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου μετά τα  επεισόδια στου Ρέντη.

Όλα αυτά προκαλούν δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα που μέχρι πρότινος θεωρούσαν ιδίως  και λόγω του εμφυλίου εντός του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ Κασσελάκης είναι ένας αδιάφορος αντίπαλος. 

Είναι χαρακτηριστική η φράση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία γιατί πλέον με την ρητορική του απευθύνεται και στο κεντρώο και στο κεντροαριστερό και στο κεντροδεξιό ακροατήριο.

Άλλοι μέσα στην κυβέρνηση μετρούν στα θετικά του κ. Κασσελάκη την ξεχωριστή επικοινωνιακή του δυνατότητα να κερδίζει τους πολίτες στην κατ’ιδίαν επαφή.

«Αυτό δεν  πρέπει να το περνάμε έτσι αδιάφορα έχει μία λάμψη και ένα επικοινωνιακό χάρισμα που στην εποχή μας είναι σημαντικό προσόν για έναν πολιτικό», ανέφερε πρόσφατα υπουργός της κυβέρνησης σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι.

Όμως κι άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν με ενδιαφέρουν και ίσως με ανησυχία την στροφή του κ. Κασσελάκη σε επίπεδο ρητορικής αλλά και πολιτικών επιλογών στον κεντροαριστερό και κεντρώο χώρο κατανοώντας ότι είναι μία δεξαμενή από την οποία η Νέα Δημοκρατία όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε αντλήσει σημαντικά πολιτικά κέρδη και που τώρα έχει και άλλον διεκδικητή που είναι κόμμα εξουσίας, πέραν του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής πολλά πράγματα σε αυτή την δεξαμενή.

Όπως έλεγε νεοδημοκράτης βουλευτής «όσο ο Κασσελάκης μαθαίνει την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική πολιτική πρακτική και όσο ξεδιπλώνει το δικό του τρόπο “επανίδρυσης” του ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα γίνεται υπολογίσιμος αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία. Κάθε άλλο παρά έχουμε ξεμπερδέψει με αυτόν».    

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη του Ανδρουλάκη με τον Μητσοτάκη – Αγώνας για τους «Κεντρώους» 

Ολοταχώς για μη κρατικά ΑΕΙ, ψήφιση ως το τέλος Ιανουαρίου προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Νέα Αριστερά: «Πρώτα» βήματα στη Βουλή και στον δρόμο με φόντο τις δημοσκοπήσεις – Το τρίπτυχο Χαρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Νέας Δημοκρατίας,kasselakis, neas dimokratias