Ο νικητής της Eurovision Nemo προτρέπει την Ελβετία να αναγνωρίσει το τρίτο φύλο

Η όπερα του Νέμο Μέτλερ με στοιχεία drum’n’bass, κέρδισε τη Eurovision για την Ελβετία το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθιστώντας τον τραγουδιστή το πρώτο άτομο που προσδιορίζεται ως non binary που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τώρα ο ερμηνευτής έχει στρέψει το βλέμμα του στην κατάκτηση ενός ακόμη οροσήμου: να πείσει τις ελβετικές αρχές να επιτρέψουν τον χαρακτηρισμό non binary

σε επίσημα έγγραφα.

«Στην Ελβετία δεν υπάρχει χώρος για το τρίτο φύλο. Και νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε ο καλλιτέχνης, γνωστός ως Nemo, στους δημοσιογράφους αφού στέφθηκε νικητής στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. «Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό».

Ερωτηθείς σε ποιον θα τηλεφωνούσε πρώτος μετά τη νίκη του, ο 24χρονος απάντησε αμέσως: Μπιτ Γιανς, υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

«Πρέπει να έχουμε εκπροσώπηση και στην πολιτική μας», είπε ο Νέμο, προσθέτοντας ότι ελπίζει να προγραμματίσει μια επικοινωνία με τον υπουργό για να μιλήσουν για τα δικαιώματα των ανθρώπων που προσδιορίζονται ως non binary. «Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να νιώθουν ότι είναι ορατοί».

Την Τετάρτη, ένας εκπρόσωπος του Γιανς είπε ότι ο υπουργός απάντησε στις παρατηρήσεις του καλλιτέχνη με ένα μήνυμα και είχε εκφράσει την προθυμία του να συναντηθούν.

«Την Κυριακή ο Γιανς προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Νέμο μέσω τηλεφώνου και επίσης έστειλε μήνυμα στον τραγουδιστή για να τον συγχαρεί και να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του για μια συνάντηση. Και οι δύο πλευρές αναζητούν επί του παρόντος την κατάλληλη ημερομηνία», είπε ο εκπρόσωπος.

Πριν από περίπου 18 μήνες, η ελβετική κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις για την εισαγωγή μιας επιλογής τρίτου φύλου στα επίσημα αρχεία, με το επιχείρημα ότι το δυαδικό μοντέλο του φύλου συνεχίζει να είναι «ισχυρά ριζωμένο» στην ελβετική κοινωνία.

Απαντώντας σε δύο προτάσεις του κοινοβουλίου, το κυβερνών Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είπε: «Οι κοινωνικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή τρίτου φύλου ή για μια γενική παραίτηση από την καταχώριση του φύλου στο ληξιαρχείο επί του παρόντος δεν υπάρχουν».

Η συζήτηση επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα μετά την πανηγυρική νίκη του τραγουδιού του Νέμο «The Code», που εμβαθύνει στο προσωπικό ταξίδι του καλλιτέχνη να σπάσει τον «κώδικα» μεταξύ των φύλων.

«Ένα μη δυαδικό άτομο που επίσημα δεν υπάρχει στην Ελβετία κέρδισε τη Eurovision 2024 για όλους μας με το #BreakTheCode», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων, η Σίμπελ Αρσλάν, η οποία το 2017 πρότεινε να επιτραπούν οι non binary χαρακτηρισμοί στην Ελβετία.

Ο Αρσλάν περιέγραψε την πρόταση του 2017 ως «πιο επίκαιρη από ποτέ» και προέτρεψε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο «να δράσει τώρα».

Το μήνυμα απηχήθηκε από τη νεολαία του κόμματος των Πρασίνων Φιλελευθέρων. «Είναι καιρός η Ελβετία να διακόψει τον προσδιορισμό του δυαδικού φύλου», ανέφερε στο X.

Αρκετές χώρες αναγνωρίζουν τα άτομα που προσδιορίζονται ως non binary σε επίσημα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία το 2018 άρχισε να επιτρέπει στους ανθρώπους να εγγράφονται ως «διαφορετικού φύλου» και η Αυστραλία, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέγουν μεταξύ ανδρών, γυναικών και ακαθόριστου φύλου.

Διαβάστε επίσης:

NYT: Γιατί προελαύνουν οι Ρώσοι – Οι φόβοι των ΗΠΑ για ανακωχή και «παγωμένη» σύγκρουση και η ορμή της Μόσχας

Κόκκινος συναγερμός από ΕΚΤ: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να φέρουν χρηματοπιστωτικές διαταραχές

Τουρκία: Νεκρή Ελληνίδα σε τροχαίο στην πόλη Ουσάκ – Ακόμη δύο Έλληνες επιβάτες τραυματίστηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision Nemo, Ελβετία,Eurovision Nemo, elvetia