Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον προσφεύγουν κατά των εκδοτών της Daily Mail για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τους

Μια ομάδα πολύ γνωστών προσώπων, μεταξύ αυτών ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail με καταγγελίες για χακάρισμα τηλεφώνου.

Μια δικηγορική εταιρεία που ενεργεί εκ μέρους ορισμένων μελών της ομάδας ανακοίνωσε την ενέργεια την Πέμπτη κατά της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers.

Prince Harry, Sir Elton John,

David Furnish, Elizabeth Hurley, Sadie Frost and Baroness Doreen Lawrence have launched a legal action against Associated Newspapers, publishers of The Daily Mail, The Mail on Sunday and the Mail Online.

— Daniel Sandford (@BBCDanielS) October 6, 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί «έχουν συνειδητοποιήσει με άκρως οδυνηρά στοιχεία» ότι ήταν «θύματα απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας» και «μεγάλων παραβιάσεων της ιδιωτικής τους ζωής από την Associated Newspapers».

Hamlins LLP said the "unlawful acts alleged to have taken place include:
1) The hiring of private investigators to secretly place listening devices inside people’s cars and homes

— Daniel Sandford (@BBCDanielS) October 6, 2022

Τα άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης υποδεικνύουν παραβιάσεις του απορρήτου από την Associated Newspapers, μέσω της τοποθέτησης συσκευών ακρόασης μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των ανθρώπων, καθώς και την υποκλοπή ζωντανών, ιδιωτικών τηλεφωνικών κλήσεων, ανέφερε σε δήλωση η δικηγορική εταιρεία Hamlins.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο Twitter δημοσιογράφος του BBC, η εκδοτική εταιρεία κατηγορείται για χρηματισμό αξιωματούχων της αστυνομίας, οι οποίοι σε συνεργασία με ιδιωτικούς ερευνητές παρείχαν ευαίσθητες πληροφορίες.

4) The impersonation of individuals to obtain medical information from private hospitals, clinics, and treatment centres by deception
5) The accessing of bank accounts, credit histories and financial transactions through illicit means and manipulation.

— Daniel Sandford (@BBCDanielS) October 6, 2022

Στις πρακτικές της εταιρείας συμπεριλαμβανόταν η αντιποίηση αρχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία από ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ενώ υπήρχε η δυνατότητα εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς με παράνομο τρόπο.

Στην ομάδα που προσφέυγει κατά της εκδοτική συγκαταλέγεται ακόμη η βαρόνη Doreen Lawrence, ο David Furnish, η Elizabeth Hurley και η Sadie Frost.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Φωτογραφία τον απεικονίζει σε χειραψία με τον Νίκο Αναστασιάδη στην Πράγα

Χερσώνα: Ουκρανική πυραυλική επίθεση με HIMARS σε πολυκατοικία, καταγγέλλουν οι ρωσικές αρχές της πόλης

Πράγα: Στο ίδιο τραπέζι έβαλε ο Ερντογάν τους ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα