Ο πρωθυπουργός ως Αλέξης

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Και τι δεν μας είπε μεταξύ άλλων πολλών απίθανων και πρωτοφανών ο πρωθυπουργός στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου.

«Στις 25 Ιουνίου, αντιλήφθηκα πως όταν μίλαγε ο Βαρουφάκης μπροστά στους ομολόγους του, εκείνοι δεν τον άκουγαν. Σαν να τον είχαν switched off.»

Πρόκειται για σύμπτωμα αφέλειας, εγκληματικής αμέλειας ή επικίνδυνης ανεπάρκειας; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει αβίαστα ότι κατάλαβε πόσο καταστροφική για τη χώρα ήταν

η «σκληρή διαπραγμάτευση» τού μοναδικού και μοιραίου για τα εθνικά συμφέροντα Βαρουφάκη όταν αυτή είχε τελειώσει και η χώρα είχε υποστεί συντριβή.

«Ο Βαρουφάκης μου έλεγε πως είναι 50-50 να υποχωρήσουν. Εγώ όμως δεν ήθελα να παίξω την Ελλάδα στα ζάρια και προχώρησα με κατεύθυνση τη συμφωνία. Ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα γνώριζα πως υπήρχε το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά δεν πίστευα πως η ΕΚΤ θα το άφηνε να συμβεί.»

Είναι πλέον φανερό ότι οι πολυδιαφημισμένες «σκληρές διαπραγματεύσεις» διεξάγονταν με ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα, στην τύχη και με πλήρη άγνοια των εθνικών κινδύνων, ενώ από την μεριά μας συνειδητά αποκλείουμε το ενδεχόμενο δόλου.

Και συνεχίζοντας απτόητος το ρεσιτάλ της πολιτικής του εξομολόγησης ο πρωθυπουργός άσκησε την …αυτοκριτική του - με ύφος που θύμιζε εξωραϊσμένο Νίκο Ξανθόπουλο - την οποία σημειώτεον η χώρα έχει πληρώσει με ανυπολόγιστα δισεκατομμύρια και ένα επαχθές τρίτο μνημόνιο.

«Έκανα λάθος επιλογές προσώπων. Επτά μήνες διαπραγματευόμουν σκληρά στο εξωτερικό και δεν είχα τη δυνατότητα να κυβερνήσω στο εσωτερικό.»

Με το να απαριθμήσει κανείς ένα – ένα τις λάθος επιλογές σε πρόσωπα φτιάχνει δυο ανεξάρτητα κόμματα μαζί ( ένα του Λαφαζάνη και ένα της Ζωής). Είναι εμφανές ότι μιλάμε με όρους νηπιαγωγείου ( στην επιεικέστερη των περιπτώσεων) όπου απουσιάζει η πολιτική σκέψη και ο ορθολογισμός. Οι σκανδαλώδεις αυτές τοποθετησεις λαμβάνουν θρασύτητες διαστάσεις υπό την έννοια ότι μετά από αυτές τις ανομολόγητες …ομολογίες ο κύριος Τσίπρας θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως μαθητευομένους πρωθυπουργός δοκιμάζοντας τις αντοχές της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας.

Στη δεύτερη θητεία του να υποθέσουμε ότι θα μπορεί να κάνει δυο πράγματα μαζί στην τρίτη τρία πράγματα και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς η κρίση αποτυπώνεται στην συνολική ποιότητα του πολιτικού προσωπικού και στην εγκληματική ανεπάρκεια που αυτό έδειξε στα χρόνια της κρίσης. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι εν συνόλω το πολιτικό σύστημα της χώρας πάσχει από βαθύτατη διαφθορά και ανικανότητα και αποτελέι το κύριο πρόβλημά της.

«Στην επόμενη θητεία μας, στόχος μας είναι να εγκαθιδρύσουμε ακόμη περισσότερη δημοκρατία. Να δίνουμε συχνά τον λόγο στο λαό και να αποφασίζει με δημοψηφίσματα. Γιατί όχι να μη θέσουμε και ευθέως το ερώτημα στον λαό, ευρώ ή δραχμή».

Η πρωτοφανής αντίληψη του κυρίου Τσίπρα για την Δημοκρατία είναι κάθε μήνα εκλογές κάθε εβδομάδα και δημοψήφισμα κρατώντας ζωντανό τον εφιάλτη της δραχμής παρά τις ρητές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του με την εγνωσμένη τους πλέον αξιοπιστία. Γεγονός πάντως είναι ότι κρατά ολοζώντανο στην επικαιρότητα το «εναλλακτικό σχέδιο»της δραχμής.

«Αν δεν βγω αυτοδύναμος η μόνη πολιτική δύναμη με την οποία μπορώ να συνεργαστώ είναι οι ΑΝΕΛ. Μη μου ζητάτε να συνεργαστώ με τα παλιά κόμματα και το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο εκφράζει παλαιοκομματικές απόψεις.»

Το ότι η ΑΝΕΛ ( Χαϊκάλης, Ξουλίδου, Νικολόπουλος και άλλα αστέρια του πολιτικού μας στερεώματος με κορυφαίο τον κύριο Καμμένο) θα κηρυσσόταν πολιτική πρωτοπορία από τον Τσίπρα είναι κάτι το οποίο μας υπερβαίνει σε επινοητικότητα, φαντασία και πολιτική συγκρότηση. Τελικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι το ΚΚΕ είχε πολύ δίκιο όταν δεκαετίες τώρα επιμένει ότι οι τύποι αυτοί που προέρχονται από το αλήστου μνήμης ΚΚΕ Εσ , και οι μετεξελίξεις του σε Συνασπισμό , ΣΥΡΙΖΑ κτλ αποτελούν την κορωνίδα των οπορτουνιστών.

Είπε πολλά εξοργιστικά ο πρωθυπουργός ως απλώς Αλέξης που συνθέτουν τη σύγχρονη ελληνική ιλαροτραγωδία και που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, σε σοβαρό ηγέτη, σε σοβαρή χώρα και κυρίως είναι ανάρμοστα για την νοημοσύνη σοβαρών πολιτών.

Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΑ. Τσίπραςπροεκλογική συνέντευξηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα