Ο Σαμαράς και η διχογνωμία στο Μαξίμου για τους μετανάστες, η επανεκτίμηση για Κασσελάκη, η Λουπάκη και άλλα… εθελοντικά

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα

Δεν είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει διαφωνίες με την τροπολογία για τους μετανάστες.

Μία τροπολογία που ορθώς κατατέθηκε από την κυβέρνηση για να λύσει έστω κατά ένα μέρος το πρόβλημα με τους μετανάστες που είναι στη χώρα και τους έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

Είναι και στο επιτελικό όργανο του Μαξίμου, ή αλλιώς «πρωινό καφέ», που ακούγονται επιφυλάξεις. Κυρίως από συνεργάτες του πρωθυπουργού που έχουν επαφή με τον κομματικό κορμό

– Βλέπε Παύλος Μαρινάκης και όχι μόνο. Τα στελέχη αυτά έχουν την εικόνα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο συντηρητικό κομμάτι της παράταξης. Δεν λένε να αποσυρθεί η τροπολογία, αλλά εφιστούν προσοχή σε χειρισμούς.   

Σε αντίθεση με άλλης κατηγορίας συνεργατών – βλέπε Σκέρτσος για παράδειγμα – που υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζεται κάποια ανησυχία.     

Είναι όμως και βουλευτές που μεταφέρουν στο κυβερνητικό επιτελείο τις αντιδράσεις της δεξιάς λαϊκής βάσης της ΝΔ.

Κάποιοι δε εξ αυτών, αν μείνουν «ελεύθεροι» κομματικής πειθαρχίας, θα καταψηφίσουν όπως και ο πρώην πρωθυπουργός την τροπολογία.

Γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να τεθεί κομματική πειθαρχία για να μην γίνει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σαν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό – χίλια κομμάτια…

Βέβαια το μέτρο της κομματικής πειθαρχίας θα έχει μάλλον και μία εξαίρεση: Δεν θα αφορά τον Σαμαρά. Αυτός ως πρώην πρωθυπουργός έχει την ελευθεριότητα να κινείται όπως θέλει…

Δεν πρόκειται να συγκρουστεί ο Μητσοτάκης μαζί του ανοιχτά, δεν υπάρχει λόγος.

Οι έγνοιες του Μητσοτάκη 

Ο Μητσοτάκης έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει το επόμενο διάστημα.

Ένα από αυτά είναι και η ρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως εδώ και μέρες ότι η ρύθμιση έρχεται τον Ιανουάριο.

Και στη χθεσινή του ομιλία στο κλείσιμο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο Μητσοτάκης το ανακοίνωσε και επίσημα.

Ένα δεύτερο που έχει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να εκτιμήσει ξανά το φαινόμενο Κασσελάκης.

Αν για ορισμένους στην κυβέρνηση, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ποτέ υπολογίσιμο μέγεθος, για κάποιους, πιο νουνεχείς, στο πρωθυπουργικό, χρειάζεται υπομονή και μεγαλύτερη προσοχή ο αντίπαλος.

Κάποιες τελευταίες εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ερμηνεύτηκαν ήδη ως πιο «πολιτικές» και υπάρχει επίσης μία εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πλέον και πιο «προετοιμασμένος», αλλά και ότι «μαθαίνει γρήγορα».

Περί εθελοντισμού  

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι έχουν άλλο καημό βέβαια.

Πώς έλεγε και το άσμα; Βράχο, βράχο τον καημό μου. Ε, κάπως έτσι.

Εδώ καράβια χάθηκαν (διάσπαση), βαρκούλες αρμενίζουν (Λουπάκη).

Για την οποία ωρύονται κάποιοι – κυρίως αν όχι αποκλειστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ οι συγκεκριμένοι.

Και ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να την επαναφέρει στο μέσο ενημέρωσης του… ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έκανε εκπομπή και το οποίο μέσο πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η Λουπάκη δεν θα μπορούσε να πληρώνεται, καθότι συνταξιούχος, αλλά και επειδή, όπως ξέρουν όλοι, την εκπομπή την έκανε εθελοντικά.

Γιατί τόση κάψα για μία εκπομπή που την προσέφερε εθελοντικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την θέλει για τους δικούς του λόγους.

Από πότε μία εθελοντική εργασία προσφέρεται/επιβάλλεται με το ζόρι; Σώνει και καλά να του προσφέρεις του άλλου; Αφού δεν θέλει, άστον.

Αν ήταν θέμα εργασίας, η οποία εξασφαλίζει… τροφή, διατροφή και μέσα επιβίωσης, τότε ναι. Βεβαίως να υπάρξει ένα θέμα για την απομάκρυνση. Αλλά όταν δεν υπάρχει;

Τι… καρτεράει και δεν σταματά τη συζήτηση περί επιστροφής της;

«Στρατός» μισθοδοτούμενων  

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ανακαλύπτουν μισθοδοτούμενους σε διάφορα πόστα, που είχε φτιάξει η ομάδα των ηγετικών στελεχών, η οποία αποχώρησε πλέον από το κόμμα.

Κάτι στελέχη της Ομπρέλας, κάτι του Τζανακόπουλου (κυρίως των 6+6, που λέγαμε), εντοπίζονται από δω κι από κει να βρίσκονται σε μισθολογικές καταστάσεις.

Και πρόκειται για κόστη στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ισχνά οικονομικά του – και δεν υπάρχει προφανώς και ο παραμικρός λόγος. «Όσοι τους είχαν τοποθετήσει σε μισθολόγια, ας τους αναλάβουν», είναι το μότο που κυκλοφορεί Κουμουνδούρου μεριά.

Διαβάστε επίσης:

Το αναπάντητο ερώτημα σε Οικονόμου για το Ρέντη, η ανάποδη γκρίνια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και πώς μπλέκονται Κόκκαλης, Αχτσιόγλου και Δραγασάκης   

Τον Ιανουάριο η ρύθμιση Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Το πρωινό τρέξιμο Κασσελάκη στους βουλευτές του και ο πονοκέφαλος της Ζαχαράκη

Οι σκέψεις για όριο 4% στις ευρωεκλογές, το τρίτο ημίχρονο του Δραγασάκη και τα ταξίδια του Κασσελάκη σε Αμερική και Αυστραλία

Keywords
Τυχαία Θέματα