Οι ακρότητες του Βαρτζόπουλου, το παρασκήνιο του «γάμου» ΣΥΡΙΖΑ με Άρη και η α λα καρτ ευαισθησία με τη δικαιοσύνη

Καλημέρα σας

Δεν λέει να ηρεμήσει η κυβέρνηση από τα εσωτερικά της προβλήματα και τις γκάφες στελεχών της.

Πάνω που το χθεσινό υπουργικό αποφάσισε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους και το Μαξίμου έτριβε τα χέρια του για την «επικοινωνιακή καταιγίδα», που αυτή η ενέργεια θα σήμαινε, ήρθε η αποκάλυψη με τις αναχρονιστικές δηλώσεις του Βαρτζόπουλου να επισκιάσει την κίνηση.

Ο άνθρωπος μίλησε μάλλον ως ψυχίατρος αγνοώντας και την πολιτική ιδιότητά του, αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις ενός θέματος – γυναικοκτονίες – που συνταράσσει εδώ και καιρό τη χώρα.

Κι

έτσι η φράση του ότι «το αρσενικό είναι πιο επιθετικό από τη φύση του» και το «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει» όχι μόνο δεν ακούστηκε καλά, αλλά προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Η κυβέρνηση βέβαια που δεν έχει άλλη όρεξη από το να μαζεύει τα ασυμμάζευτα διαμήνυσε χθες δια αρμοδίων πηγών ότι δεν υπάρχει θέμα, καθότι πρόκειται για επιστημονικές απόψεις…

Επιστημονικό… «καθάρισμα», δεν λέω…

Το παρασκήνιο με τον Άρη – Από τον Τσίπρα στον Κασσελάκη

Πολυήμερο παρασκήνιο προηγήθηκε, όπως μαθαίνω, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Για την ακρίβεια το φλερτ με τον Κασσελάκη για συγκεκριμένη συνεργασία ενόψει ευρωεκλογών, κρατάει μέρες.

Ωστόσο η επαφή του Άρη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και πολύ καιρό. Μην σας πω και από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα. Όχι για επαγγελματική συνεργασία γύρω από τα επικοινωνιακά, αλλά τύπου πολιτικής επαφής.

Ο Αλέξης δεν προχώρησε αυτή την επαφή, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας χώνεψε τότε τον Βαγγέλη τον Αντώναρο – πώς θα μπορούσε να δεχθεί και τον Άρη;

Αλλά τον τελευταίο καιρό, είτε με τη μεσολάβηση του Αντώναρου, είτε και χωρίς αυτή, Κασσελάκης και Σπηλιωτόπουλος διαπίστωσαν ότι μπορούν να έχουν κοινό πεδίο, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε επίπονα εταιρία επικοινωνίας.

Οι πληροφορίες μου λένε ήταν να ανακοινωθεί ο Γιάννης Δημάκης, επικοινωνιολόγος που συνεργάζεται με τον Άρη, ώστε να μην υπάρξουν συζητήσεις και αντιδράσεις.

Αλλά στην πορεία επιλέχθηκε να διαρρεύσει κανονικά το όνομα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Έστω και για ένα συγκεκριμένο πεδίο συνεργασίας – αυτό της έρευνας των κοινών στα οποία απευθύνεται, λέει, ο Κασσελάκης.

Συμβολικά, η ένταξη του Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι η στροφή του Κασσελάκη στο κέντρο είναι θεαματική και η στόχευση να κερδίσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, εκκωφαντικά εμφανής.

Επί της ουσίας δεν είμαι βέβαιος ότι ο Άρης είναι ό,τι πιο μοντέρνο θα μπορούσε να έχει στον κύκλο των πολιτικών συμβούλων του ο Κασσελάκης. Σαν να έχει περάσει η μπογιά του, που λένε και αρκετοί στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι έχουν καλή προαίρεση, αλλά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί με την όλη ιδέα…

Α λα καρτ

Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι, σόκαρε την κοινή γνώμη.

Και ταυτόχρονα πυροδότησε νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση. Η κυβέρνηση χρεώνει την «ποινή χάδι», όπως την είπαν δικηγόροι και συγγενείς θυμάτων, στους ποινικούς κώδικες που έφερε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νομικοί παράγοντες λένε βέβαια ότι το δικαστήριο είχε την ευχέρεια να επιβάλλει πιο αυστηρές ποινές.

Και πάντως δεν ήταν οι ποινικοί κώδικες του 2019 που εμπόδισαν σε κάτι. Αλλά η εισαγγελική κρίση και η απόφαση του συμβουλίου εφετών, που δεν αναβάθμισαν την κατηγορία. Όπερ σημαίνει ότι ήταν μία καθαρή δικαστική κρίση με βάση τα στοιχεία.

Κάτι μου λέει όμως ότι το πεδίο αυτό θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα.

Κι ας έλεγαν οι κυβερνητικοί, όταν η αντιπολίτευση ασκούσε κριτική στην δικαιοσύνη, ότι εκείνοι έχουν εμπιστοσύνη στο θεσμό. Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη πάει α λα καρτ.

Διαβάστε επίσης:

Η αποστολή του Δένδια, η σημιτική σύναξη του Φλωρίδη, η επιστροφή του Κασσελάκη και το αγχωτικό 3% για πέντε κόμματα

Η γκάφα Ρωμανού, η απρονοησία του ξάδερφου Κασσελάκη, το κάζο ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και η αναμονή εκλογοδικείου για Σπαρτιάτες

Διανομή εδρών ή εκλογές για τους Σπαρτιάτες, οι ανακατατάξεις στην ακροδεξιά, το 20% του Κασσελάκη και τα γκάλοπ για ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρτζόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ, Άρη,vartzopoulou, syriza, ari