Οι εξελίξεις στη μέση Ανατολή κάνουν rebranding στο αφήγημα του Μητσοτάκη για την ανάγκη σταθερότητας

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις το απρόοπτο ή το απρόβλεπτο στην πολιτική μπορεί να αλλάξει σχεδιασμούς και να μεταβάλει είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο την υφιστάμενη πραγματικότητα. Αν αυτό το συνδυάσει κάποιος και με τον πολίτικο χρόνο που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πια πολύ πιο πυκνός από τον κανονικό χρόνο κυριολεκτικά μπορούν να έρθουν τα κάτω πάνω. 

Κάπως έτσι σκέφτονται αρκετοί στη Νέα Δημοκρατία

με τα όσα συμβαίνουν από χθες στην παγκόσμια σκηνή αλλά κυρίως στη γειτονιά μας με την επίθεση του Ιράν στον Ισραήλ.

Όλη η πολιτική επικαιρότητα πήγε στην άκρη και οι πάντες και δικαιολογημένα στρέφουν το βλέμμα και το ενδιαφέρον στις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κρίσιμη μέρα για το κόμμα του, καθώς διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, στην ανάρτηση που έκανες τα κοινωνικά δίκτυα ασχολήθηκε μόνο με την κρίση στη Μέση Ανατολή

Για πόσο καιρό το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις εξαρτάται και το πως και πότε θα απαντήσει το Ισραήλ. 

Ένα ισχυρό χτύπημα του Ισραήλ και οι συνέπειες του όπως γίνεται κατανοητό θα μονοπωλήσουν  την επικαιρότητα για εβδομάδες και θα βάλουν στην άκρη θέματα που το τελευταίο διάστημα έχουν φθείρει την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως  οι ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα ίσως πάρουν μια άλλη διάσταση πια και πολύ πιθανόν να αλλάξουν όχι μόνο τα διλήμματα που θα απευθύνουν οι  πολιτικοί στους πολίτες, αλλά κυρίως αυτά στα οποία θα πρέπει οι πολίτες να απαντήσουν  στον εαυτό τους.

Γιατί χωρίς αμφιβολία σε τόσο κρίσιμες στιγμές και για την ευρύτερη γειτονιά μας για τον πλανήτη η σταθερότητα, η ασφάλεια, η ικανότητα και η γνώση της  διακυβέρνησης είναι πράγματα που θα μετρήσουν ξανά και εκ νέου. 

Όλα αυτά μπορεί να λειτουργήσουν ως μάνα εξ ουρανού για την κυβέρνηση καθώς είναι και δημοσκοπικά μετρημένο πως σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές οι πολίτες συνασπίζονται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση τους ή από όποιον θεωρούν ότι μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια.

Και μετά δεδομένο πως σε όλες τις μετρήσεις καταλληλότητας για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μόνος στην κορυφή σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη αυτή η τάση μπορεί να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά για το κυβερνών κόμμα. 

Από την άλλη οι εξελίξεις στη μέση Ανατολή μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κυβέρνηση όσον αφορά στις οικονομικές συνέπειες που αυτές θα έχουν . Όμως και πάλι μια ξαφνική αύξηση των τιμών του πετρελαίου και άρα και των καυσίμων θα είναι συνέπεια αυτών των εξελίξεων και άρα πιο εύκολα θα μπορεί να τις διαχειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση στο δρόμο για τις ευρωεκλογές. Όμως σε κάθε περίπτωση το θέμα της ακρίβειας που έτσι κι αλλιώς είναι πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης θα γίνει ακόμα πιο πιεστικό.

Μια γεύση αυτής της νέας πραγματικότητας που δημιουργεί η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ίσως δώσει σήμερα ο  πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Και πλέον το αφήγημα της σταθερότητας που διατύπωσε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τώρα  πάρει άλλη διάσταση κι άλλο βάρος.   

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 63.000 μέλη και φίλοι ψήφισαν για τους υποψηφίους τους ευρωψηφοδελτίου στις προκριματικές – Αύριο τα αποτελέσματα 

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό – Τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανατολή, Μητσοτάκη,anatoli, mitsotaki