Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μπάλα στα… πόδια των νομικών επιτελείων – Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας – Τι λέει ο γιατρός, η διάγνωση του Υγεία και το φύλλο αγώνα

Άσχημη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την Stoiximan Super League το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά τη ρίψη κροτίδας που έσκασε κοντά στον Χουανκάρ, ο οποίος μαζί με συμπαίκτες του έκανε ζέσταμα στο 50ό λεπτό και την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.

Μετά από πολύωρη αναμονή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα,

η τύχη του οποίου θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά την κλήση των ομάδων σε απολογία και με γνώμονα το φύλλο αγώνα, αλλά και τη γνωμάτευση του γιατρού του ντέρμπι.

Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ

Σε ό,τι αφορά τη διακοπή λόγω σωματικής βλάβης από ρίψη αντικειμένων:

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3 με τον τίτλο “Ρίψεις αντικειμένων”, “Εάν (σ.σ. η ρίψη αντικειμένων) είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες (3.000) ευρώ έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ”.

“Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, (σ.σ. η υπαίτια ομάδα) τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές“.

Σε ό,τι αφορά την κρίση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού:

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 6 με τον τίτλο “Καθορισμοί”, “Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο, κ.λπ.).

Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή“.

Για την αποχώρηση/επανείσοδος ομάδας στον αγωνιστικό χώρο:

Στην ίδια παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται πως “Κάθε απόφαση σε σχέση με την μη έναρξη ή την διακοπή ή την συνέχιση του αγώνα, την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και την επανείσοδο σε αυτόν, λαμβάνεται αποκλειστικά από τον διαιτητή του αγώνα και αιτιολογείται συνοπτικά στο Φ.Α.

Ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται (πλην μόνο της περιπτώσεως που τα βίαια περιστατικά εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα έτσι που ο διαιτητής δεν πρόλαβε να διατάξει την διακοπή του αγώνα), τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου γ ανωτέρω”.

Γιατρός του ντέρμπι: “Δεν έλεγε ψέματα ο Χουάνκαρ

Την ύπαρξη δύο γνωματεύσεων για την κατάσταση της υγείας του Ισπανούς μπακ διέψευσε ο γιατρός του ντέρμπι, Χρήστος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου αποκάλυψε όσα έγιναν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά τη διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

“Τεράστια η δυσκολία του χθεσινού παιχνιδιού, γιατί ενώ εξελισσόντουσαν όλα καλά, προέκυψε το συγκεκριμένο γεγονός. Γιατί να είναι στο μάτι του κυκλώνα ο γιατρός του αγώνα; Είμαι γιατρός στα γήπεδα από το 1991. Μέχρι σήμερα, με ένα σταμάτημα από το 2010-2016 λόγω του ότι είχα πάει στο εξωτερικό, το γήπεδο και το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν βγάζουμε χρήματα, η αμοιβή ενός γιατρού αγώνα είναι 100 ευρώ μεικτά, 80 στην τσέπη, αλλά δεν τα παίρνω κιόλας, γιατί είναι ολόκληρη διαδικασία κι ούτε με ενδιαφέρει.

Στο παιχνίδι πάω για να δω το ματς και πολλές φορές για τους παίκτες τους δικούς μας, που θαυμάζουμε, για να βγάλουμε μία φωτογραφία μαζί τους ή να πάρουμε για το παιδί μας ή το εγγόνι μου τώρα που έχω μία φανέλα σε οποιαδήποτε ομάδα. Έχω φανέλες απ’ όλες τις ομάδες. Άρα, οι φωτογραφίες μου που κυκλοφορούν είναι και με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη παλαιότερα και με την ομάδα του Παναθηναϊκού που πήρε το Κύπελλο. Και ναι, ήμουν γιατρός αγώνα κι εκεί. Ήμουν γιατρός αγώνα στον Αθηναϊκό όταν ο Αλέξης κόντεψε να πεθάνει και η γλώσσα του γύρισε πίσω. Η εμπειρία μου είναι τεράστια. Είμαι εκπαιδευτής γιατρός της UEFA για κακώσεις αυχένων κι όλοι οι γιατροί των ομάδων εκπαιδεύονταν από εμένα.

Πρώτα απ’ όλα μία γνωμάτευση υπάρχει στα ελληνικά και στα αγγλικά για να τη διαβάσει κι ο διαιτητής. Η γνωμάτευση δεν έχει αλλάξει, περιγράφει γεγονότα. Έμαθα χθες τον νόμο που λέει η Super League ότι πρέπει να περιγράψει ο γιατρός αγώνα και να πάρει την ευθύνη fit or not fit, ικανός ή μη ικανός για παιχνίδι, έχει έλλειμμα. Γιατί την ικανότητα δεν τη βλέπουμε μόνο κλινικά κάνουμε εργαστηριακές εξετάσεις, κάνουμε αξονικές, κάνουμε καρδιογραφήματα, κάνουμε υπέρηχο. Εν προκειμένω χρειαζόταν να κάνουμε ακουόγραμμα και τους το είπα και το άκουσαν όλοι.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει από το τίποτα μέχρι ολική ρήξη τυμπάνου, πώς θα μπορούσα να το ξέρω εγώ κλινικά; Έτσι, λοιπόν όταν κλήθηκα, γιατί συνήθως δεν μπαίνει ο γιατρός του αγώνα μέσα, έτρεξα πρώτος και είδα κάτω τον Χουάνκαρ, ο οποίος είχε υποστεί αυτόν τον έντονο κρότο. Κι εσείς, αν υποστείτε έναν έντονο κρότο θα βουίζει το κεφάλι σας, δεν θα μπορείτε να σταθείτε όρθιος, γιατί διαταράσσεται το εκουσέο σύστημα που είναι μέσα στο αυτί μας.

Αυτός λοιπόν, ο άνθρωπος (Χουάνκαρ) στο χορτάρι που τον εξετάζω είχε οριζόντιο νυσταγμό, που σημαίνει αστάθεια, δεν μπορώ ούτε να σηκωθώ, ούτε να περπατήσω. Παράλληλα, σε μία αδρή ωτορινολαρυγγολογική εξέταση που είναι απλά με τα δάχτυλα (τρίβεις δίπλα στο αυτί και του ζητάς να σου πει αν ακούει, μου είπε ότι από το αριστερό αυτί δεν άκουγε, ενώ από το δεξί άκουγε.

Αφού διαπιστώσαμε ότι δεν είχε εξωτερική πλήξη, κάψιμο, μαύρισμα, μώλωπα ή αιμάτωμα, ζήτησα να έρθει μέσα το φορείο και να τον πάμε στο ιατρείο του γηπέδου. Τον πήγαμε και μέσα μπήκε ένα μπουλούκι πολλών ανθρώπων που ενδιαφέρονταν και μαζί κι οι δύο γιατροί κι ο Χρήστος Θέος κι ο γιατρός του Παναθηναϊκού, ο Αλεξανδρόπουλος.

Αφού τον εξετάσαμε είδαμε ότι η κλινική εικόνα ήταν η ίδια με εκείνη που τον εξετάσαμε 5′ πριν έξω. Με καλεί λοιπόν ο διαιτητής για να μάθει τι έχει γίνει και πάμε μαζί με όλους. Εξήγησα στον διαιτητή ότι ο παίκτης σ’ εκείνη τη φάση είχε πρόβλημα, δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να παίξει. Αυτό δεν σημαίνει γνωμάτευση, ότι τη σκίζω και φτιάχνω άλλη. Η γνωμάτευσή μου έγινε 22:10, μέχρι εκείνη την ώρα ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον για να γράψει ο γιατρός του αγώνα fit or not fit. Το fit ευνοούσε τον Ολυμπιακό, το not fit τον Παναθηναϊκό. Πώς μπορούσα εγώ να κάνω κάτι τέτοιο χωρίς εξετάσεις;

Όλοι μου είπαν “Χρήστο, δικιά σου η ευθύνη, εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα”. Απέσυραν όλοι την ουρά τους, για να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα.

Στη γνωμάτευση λοιπόν τι λέει ο γιατρός του αγώνα; “Κύριοι, νευρολογικά από την κλίμακα της Γλασκώβης που το 15 είμαστε όλοι εμείς, 15 είναι κι αυτός (Χουάνκαρ). Το αν δεν ακούει ευθύνεται σε άλλη παράμετρο για εργαλεία που δεν έχουμε εδώ. Αφού είχε περάσει 1 με 1,5 ώρα τότε αποφάσισαν να τον πάνε στο νοσοκομείο. Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτά έγραψα, ήρθε και εισαγγελέας, τα φωτογράφησαν όλοι. Άρα, ο Χρήστος ο Γώγος δεν άλλαξε ποτέ καμία γνωμάτευση, αλλά ο κοσμάκις που δεν ξέρει τη βελτίωση της κλινικής εικόνας, την οποία εγώ κάνω περιγραφή, θεωρεί ότι την άλλαξα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα με καταδικάζουν χωρίς λόγο. Έχω πάρει πάνω από 4.000-5.000 τηλέφωνα, που δεν μπορώ να απαντήσω, αντίστοιχα μηνύματα που με βρίζουν πατόκορφα. Κι επίσης, βρίζουν την πεθαμένη μάνα μου, που πιο ιερό πράγμα από τη μάνα δεν υπάρχει.

Ναι, είμαι Παναθηναϊκός, αλλά δεν αλλάζει κάτι αυτό. Όταν είμαι στο γήπεδο είμαι για όλους. Και ναι, όταν έχεις μπροστά σου τον πρόεδρο της Super League, τον κ. Μαρινάκη, δεν σημαίνει ότι είμαστε φιλαράκια. Όπως ζητάμε από όλους, από προσωπικότητες να βγάλεις μία φωτογραφία κι ευγενώς δέχονται, αυτό έκανα. Ο Μπέος ήταν στα χρόνια που ήμουν μαθητής στη Νέα Σμύρνη, ήταν συμμαθητής μου. Όταν ήρθε με τον Βόλο και πήρε την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό τού είπα “Αχιλλέα, έλα να βγάλουμε μία φωτογραφία”.

Δεν δέχθηκα πιέσεις στα αποδυτήρια από καμία ομάδα. Ο καθένας ήθελε από τη δική του πλευρά αυτό που ήθελε, αλλά κανείς δεν με βίασε, κανείς δεν με πίεσε κι όλοι ανέφεραν ότι θα το πάνε μετέπειτα στα χαρτιά. Δεν είχα όμως, κανένα πρόβλημα, ήταν όλοι κύριοι, όπως και λεκτικά, δεν με έβρισαν. Κι επίσης, δεν ήμουν ποτέ μόνος με τον έναν παράγοντα ή τον άλλον. Πάντοτε τούς καλούσα όλους να είναι μαζί.

Δεν μπορούσε να ξαναρχίσει ο αγώνας μετά από 1,5 ώρα. Όλοι περίμεναν τα χαρτιά, ήθελαν εκείνη τη στιγμή ενδόμυχα να γράψουν κάτι και να το διεκδικήσουν στα χαρτιά.

Δεν έχει διάσειση ο παίκτης, υπακουσία έχει, δεν άκουγε, γιατί το εκουσέο σύστημα μέσα στο κεφάλι είναι τρεις ημικύκλιοι σωλήνες που νευρώνονται και δίνουν την πληροφορία σ’ ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου και του λένε “στάσου όρθιος ή μην στέκεσαι”. Αυτό λοιπόν, διαταράχτηκε. Διάσειση σημαίνει ότι δεν είναι προσανατολισμένος σε τόπο, χρόνο, πρόσωπα. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.

Βεβαίως και μπορεί κανείς να παίξει θέατρο, μου έχει συμβεί πολλές φορές. Δεν λέω ότι ο Χουάνκαρ έπαιξε θέατρο, δεν έλεγε ψέματα. Στην αρχή δεν άκουγε, μετέπειτα βελτιώθηκε. Δεν χρειαζόταν μαγνητική ή αξονική. Ο άνθρωπος αυτός χρειαζόταν ωτορινολαρυγγική εξέταση κι ακουόγραμμα για να πιστοποιήσουμε αν έχει πρόβλημα στο τύμπανό του.

Δεν μπορεί ο γιατρός του αγώνα να καλείται να πάρει απόφαση fit or not fit όταν στον κανονισμό λέμε πως όταν χτυπήσει ο παίκτης έχει πάψει πια ο γιατρός αγώνα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο, γιατί μπαίνουν οι γιατροί των ομάδων κι η καθυστέρηση μετριέται σαν έξτρα χρόνος”.

Η διάγνωση του «Υγεία» για τον Χουανκάρ

Οι πρώτες εξετάσεις στο νοσοκομείο έδειξαν πως έχει υποστεί διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί, δικαιολογώντας τα συμπτώματα αστάθειας, ιλίγγου και ναυτίας που αισθανόταν ο Χουάνκαρ μετά το συμβάν, όντας αδύνατον να συμμετάσχει στο παιχνίδι.

Ο Χουάνκαρ παραμένει στο “ΥΓΕΙΑ”, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο όλων των απαραίτητων εξετάσεων στις οποίες θα πρέπει να υποβληθεί.

Τι έγραψε ο διαιτητής για τη διακοπή του ντέρμπι

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φάμπιο Μαρέσκα, αποφάσισε την οριστική διακοπή μετά από σχεδόν δύο ώρες από το συμβάν, καταγράφοντας στο φύλλο αγώνα όσα έγιναν, αλλά και τον λόγο της οριστικής διακοπής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο Ιταλός διαιτητής:

«Η έναρξη του αγώνα έγινε με καθυστέρηση δύο λεπτών, διότι υπήρχε πολύ καπνός στο γήπεδο, εξαιτίας καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Στο 27ο και στο 29ο λεπτό έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διότι οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν χρήση λέιζερ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού (η επανέναρξη του αγώνα θα ήταν πλάγιο για τον Ολυμπιακό, στην απέναντι πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, στο κέντρο του γηπέδου).

Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων. Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και α επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από τον θόρυβοι της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη ν.3 και μου είπε ότι είχε βελτιωθεί η κατάστασή του, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο.

Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα. Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας».

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ενημέρωση πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν

“Ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει για όσα έγιναν χθες:

Στο 4’ του β’ ημιχρόνου του χθεσινοβραδινού αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού αιτιάται μετά από αναφερόμενη έκρηξη κροτίδας αιφνίδια μερική απώλεια ακοής αριστερά.
Ενώ κατά την πρώτη κλινική και δυσχερή εκτίμηση στο γήπεδο ανέφερε ζάλη και διαταραχή ακοής αριστερά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 60’ λεπτών παρουσίασε σαφή βελτίωση η κλινική εικόνα με βελτίωση της ακοής («ακούω το ίδιο τόσο αριστερά όσο και δεξιά») ενώ ο εν λόγω ποδοσφαιριστής συνέχιζε να αναφέρει το υποκειμενικό σύμπτωμα της ζάλης που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει!
Σαφώς και δεν υπήρξε σωματική βλάβη λόγω πλήξης, από κάποιο αντικείμενο.Η ομάδα του Παναθηναϊκού αποφάσισε να αποσυρθεί στα αποδυτήρια με δική της βούληση όπως ακριβώς περιγράφει και ο διαιτητής της αναμέτρησης στο Φ. Α. Και γι αυτό δεν συνεχίστηκε το ματς.Ο γιατρός του αγώνα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κλινικό εύρημα που να μην επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίσει αλλά ο ίδιος λέει ότι ζαλίζεται και η ομάδα του ζητάει να πάει ο παίκτης στο νοσοκομείο.
Μάλιστα ενώ υπήρχε ασθενοφόρο που θα μπορούσε να μεταφέρει τον ποδοσφαιριστή σε ένα λεπτό σε ένα οργανωμένο Νοσοκομείο όπως το Μετροπολιταν στο Νέο Φάληρο ή το κρατικό Τζάνειο στη Νίκαια οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού απαίτησαν να τον διακομίσουν σε νοσηλευτικό ίδρυμα της αρεσκείας τους και συγκεκριμένα το Υγεία που εδρεύει στο… Μαρούσι Αττικής και όλως τυχαίως είναι χορηγός του ΠΑΟ.
Ασθενοφόρο καλείται σε επείγοντα περιστατικά. Αν είναι επείγον πώς δεν επιλέγονται νοσοκομεία σε απόσταση 1-5 λεπτών και επιλέγεται νοσοκομείο 1 ώρα μακριά από το γήπεδο; Η απάντηση είναι προφανής.Αν μιλάμε λοιπόν για ακουστικό τραύμα από κρότο με ένταση ήχου μεγαλύτερη των 150db και διαρκείας περίπου λιγότερο από 3ms ( κατά κανόνα 0,4-1,5ms) τότε επιστημονικά μιλάμε για κάτι που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη αντιμετώπιση αφού υπάρχει καλή αυτόματη αποκατάσταση της οποιασδήποτε βλάβης.
Αυτό το είδος του τραύματος μάλιστα φαίνεται να αφορά πολλές φορές ειδικές κατηγορίες όπως: Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κυνηγούς και δασολόγους (όπλα, πολυβόλο, πιστόλια, αυτόματα πιστόλια, πιστόλια αφετών), πιστόλια άμυνας (6 mm πιστόλια εκφοβισμού), παιχνίδια-πιστόλια για παιδιά (>100 dB) χωρίς ουσιαστικά όμως να επηρεάζεται η εργασία τους ή η δραστηριότητα τους.
Και να σημειωθεί ότι αυτές οι κατηγορίες μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτεθειμένοι σε ήχους μεγάλης έντασης και όχι όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτε προκύπτει από κάπου ότι αν ένας παίκτης έχει πονόδοντο ή κακή ακοή προσωρινά δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα!Και επειδή ακούμε για πληροφορίες στον Τύπο που διοχετεύνται για να αλλάξουν την κοινή γνώμη: Στο Θεραπευτήριο Υγεία υπεβλήθη σε όλο τον κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο ( CT scan) ενώ υπεβλήθη στην πλέον ειδική και παθογνωμονική εξέταση τα ακουστικά προκλητά δυναμικά που αποτελούν σήμερα την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντικειμενικής εκτίμησης της ακουστικής λειτουργίας, που χρησιμοποιείται.
Η διαγνωστική αξία της μεθόδου, οφείλεται στη μεγάλη ευαισθησία και ειδικότητα που διαθέτει για την αντικειμενική εκτίμηση της ανατομικής και λειτουργικής ακεραιότητας του ακουστικού συστήματος.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την εξέταση δεν υπάρχει ιδιαίτερη παθολογία ούτε ιδιαίτερη μεγάλη διαφορά συγκριτικής ακουστικής ικανότητας στα δυο ώτα και σύμφωνα με την ειδικό που έκανε την εξέταση θα μπορούσε να εξέλθει ο Juankar για την οικία του με οδηγίες!!!
Μήπως τελικά γίνεται πολύς ντόρος για ένα όχι τόσο μεγάλο πρόβλημα γνωρίζοντας επίσης όλοι ότι ζούμε σε ένα σύγχρονο κόσμο που χρησιμοποιούμε συνεχώς ακουστικά, Air pods ή ακούμε δυνατά μουσική (ηχεία) που επιστημονικά τεκμηριώνεται η επίδραση όλων αυτών στην ακοή μας.
Και μιλάμε για ένα χώρο όπως το γήπεδο με τεράστια ακουστική επιβάρυνση λόγω ήχων. Οποιοσδήποτε άνθρωπος που ήταν στο γήπεδο χθες αν έκανε ακουόραμα μετά το ματς θα είχε προφανώς μια επιβάρυνση.
Και τραγουδιστές, ντράμερ, οι πάντες έχουν ακουστική παροδική επιβάρυνση. Ας σοβαρευτούμε…Η σημερινή ανάρτηση του γιατρού του αγώνα δικαιώνει απόλυτα τις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη on camera ότι υπήρξαν απειλές εναντίον του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Ολα αυτά προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα όσα απαράδεκτα και ψευδή ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport Fm ο γνωστός ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού που δεν έχει συναντηθεί ποτέ με την αλήθεια.Είναι το πρώτο ντέρμπι στην Ιστορία που διακόπτεται χωρίς αντικειμενικό τραυματισμό και χωρίς πραγματικό γεγονός (πχ επεισόδια) καταγεγραμμένα από τους αξιωματούχους!Σε απλά ελληνικά αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε φύγει από το γήπεδο στο 49’ γιατί αυτό ήθελε, ο διαιτητής θα συνέχιζε κανονικά τον αγώνα! Τόσο απλά!Ο ίδιος ο διαιτητής Μαρέσκα εξερράγη στα αποδυτήρια όταν δυο ώρες μετά τη διακοπή οι άνθρωποι του ΠΑΟ είπαν «εμείς δεν έχουμε θέμα να συνεχίσουμε».
Ο διαιτητής τους είπε σε υψηλούς τόνους: «τώρα το θυμηθήκατε κύριοι; 2 ώρες μετά;».Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τη δεύτερη εξέταση του Χουάνκαρ 60’ μετά το περιστατικό, σχεδόν σε 30’ από το περιστατικό είχε ήδη έρθει delivery με… πίτσες στα αποδυτήρια και οι παίκτες έτρωγαν σα να είχε ήδη διακοπεί το ματς την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν στο γήπεδο και έκαναν ζέσταμα για να παίξουνΟ γιατρός δεν είπε ποτέ ότι ο παίκτης πρέπει να πάει στο νοσοκομείο όπως απαιτεί ο κανονισμός. Η ομάδα του το αποφάσισε (μάλιστα ο παίκτης έφυγε για το νοσοκομείο στις 23:00 και κάτι, όταν ήδη είχε γίνει γνωστό ότι ο διαιτητής ζήτησε κατηγορηματική θέση από το Γιατρό ενώπιον του Παναθηναικού- άρα σκόπιμα τον έδιωξαν).ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Ο διαιτητής δεν διέκοψε ΠΟΤΕ το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού. Πρώτα διέκοψε επειδή ο Παναθηναϊκός έφυγε στα αποδυτήρια χωρίς εντολή δική του και μετά – στο τέλος διέκοψε οριστικά λόγω παρέλευσης του χρόνου καθώς είχαμε πάνω από 2 ώρες προσωρινή διακοπή. Άρα για λόγους πρακτικούς όχι λόγω του τραυματισμού”.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: «Μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε – Πρώτη φορά είδα τον γιατρό σήμερα» (Video)

Σάλος στα social media με τον γιατρό στο ντέρμπι: Βράβευση από το σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Super League: «Καθάρισε» με Οζντόεφ ο ΠΑΟΚ

Keywords
ολυμπιακος, παναθηναικος, υγεια, φυλλο, ποδια, super league, ερα σπορ, εν λόγω, sport fm, super, league, γνώμονα, ερα, συγκεκριμένο, uefa, σημαίνει, μπεος, νέα, θεατρο, κροτίδες, βομβα mall, νικαια, παο, scan, οφείλεται, air, camera, sport, delivery, μαρινακης, media, ΠΑΟΚ, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, εξτρα, η ζωη, ξανα, δυνατα, super league, γηπεδα, γνωμη, εργασια, εργαλεια, θεμα, μουσικη, παιχνιδια, σημερινη, σμυρνη, τυχη, φωτογραφιες, φωτογραφια, ψεματα, ωρα, sport, uefa, αρθρο, ακουστικα, ανθρωπος, αξονικη, απλα, απωλεια, αυτι, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, γιατροι, γλωσσα, γνώμονα, δαχτυλα, διαστημα, δηλωση, δικη, δωσει, εγινε, εδαφος, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, εκτιμηση, ενημερωση, εν λόγω, εξετασεις, ερα σπορ, ερα, ευθυνη, εφυγε, ζαλη, ζεσταμα, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, θεος, ιδρυμα, εικονα, καψιμο, κυπελλο, κλιμακα, κρατικο, λειζερ, λογο, μακρια, ματι, μαυρισμα, μηνυματα, μπορειτε, ρεπορτερ, νεα σμυρνη, νοσοκομεια, ομαδα, οικια, οντας, ουσιαστικα, οφείλεται, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθολογια, παμε, παο, ποδοσφαιρο, πιστολια, ρηξη, ριψη, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συγχρονο, σωληνες, τζανειο, τμημα, τυμπανο, συμπτωματα, φαληρο, φορα, χρηστος, ωρες, ωτα, air, αγωνας, super, delivery, ελληνικα, φιλοι, sport fm, γωγος, camera, κληση, κροτίδες, league, media, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, ουρα, παιχνιδι, πληροφοριες, σημαίνει, τριαντα, υγειας
Τυχαία Θέματα