Ολυμπιακός: Με Φερεντσβάρος στα play-offs του Conference League

Ο Ολυμπιακός έμαθε την αντίπαλό του στα playoffs του Europa Conference League, με την κληρωτίδα να φέρνει απέναντί του την Φερεντσβάρος.

Συγκεκριμένα, η Φερεντσβάρος από την Ουγγαρία θα είναι το εμπόδιο των «ερυθρολεύκων», η οποία τερμάτισε στην 2η θέση με 10 βαθμούς (2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία

ήττα) στον όμιλο του Conference League κόντρα σε Φιορεντίνα, Γκενκ και Τσουκαρίτσκι.

Οι ερυθρόλευκοι του Κάρλος Καρβαλιάλ θα αγωνιστούν πρώτα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 του μήνα, θα επιχειρήσουν να πάρουν την πρόκριση στην Ουγγαρία.

Το προφίλ της Φερεντσβάρος

Η Φερεντσβάρος ιδρύθηκε το 1899, εδρεύει στη Βουδαπέστη και παίζει στο «Φερεντσβάρος Στάντιον» (23.700 θεατών), έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα 34 φορές και το Κύπελλο άλλες 24, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Εκθέσεων το 1965 και ήταν φιναλίστ του Κυπελλούχων δέκα χρόνια αργότερα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος θρύλος ως ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, της Ίντερ και του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο αριστερός μπακ από τον Ισημερινό Κρίστιαν Ραμίρες, ο Δανός μεσοεπιθετικός Κρίστοφερ Ζακαρίασεν, ο εξτρέμ από το Μάλι Ανταμά Τραορέ, ενώ αρχηγός της είναι ο 34 φορές διεθνής με την Ουγγαρία τερματοφύλακας Ντένες Ντίμπουζ.

Στο τρέχον πρωτάθλημα είναι μετά από 17 αγώνες δεύτερη με 33 βαθμούς, στο -1 από την πρωτοπόρο Πακς, έχοντας απολογισμό 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η σεζόν εκεί βρίσκεται πλέον σε χειμερινή διακοπή και το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (15/2).

Η Φερεντσβάρος είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό το 1965 στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών με 0-0 και 3-1. Επίσης, είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό το 1996 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA με νίκη 3-1 εντός και ισοπαλία 2-2 στη ρεβάνς.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Δεν είχε ιδιαίτερα «κέφια» η κληρωτίδα, χωρίς μεγάλο ντέρμπι η φάση των «16» – Τα ζευγάρια

Europa League: Tα ζευγάρια για τα play off της φάσης των «16»

Παναθηναϊκός: Γλίτωσε τα χειρότερα ο Χουάνκαρ με κάκωση στο γόνατο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Φερεντσβάρος, -offs, Conference League,olybiakos, ferentsvaros, -offs, Conference League