Ουκρανία: Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ανθρώπινοι σκελετοί μόλις τραβήχτηκαν τα νερά του φράγματος – Η εξήγηση (σκληρές εικόνες)

Το άδειασμα μιας τεράστιας δεξαμενής νερού στον ποταμό Δνείπερο της Ουκρανίας, μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Κάχοβκα, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε μια απόκοσμη εικόνα, καθώς ο απέραντος λασπότοπος γέμισε ανθρώπινους σκελετούς, απομεινάρια του βίου παρελθόντος της περιοχής.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην ουκρανική πλευρά και στα εδάφη που κατέχουν οι Ρώσοι, στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου, φαίνεται πως εκεί που ήταν η τεράστια δεξαμενή νερού τώρα βγήκαν στην επιφάνεια σκελετοί και κρανία και μάλιστα το ένα με κράνος της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

lang="en" dir="ltr">Creepy news of the day: "Skulls of WWII german soldiers have been exposed as a result of the drop in the water level of the Kakhovka Reservoir.#OSINT #UkraineRussiaWar #UkraineWar #Ukraine #Counteroffensive pic.twitter.com/FWjmEX3sVn

— OSINT (Uri) (@UKikaski) June 11, 2023

MORE WWII ERA REMAINS APPEAR

Due to the Kakhovska Dam being destroyed, the nearby reservoir is drying-up.

As a result, bones from the 1940s are appearing. pic.twitter.com/nxX3cdlqOy

Jason Jay Smart (@officejjsmart) June 12, 2023

Ιστορικοί εκτιμούν ότι κάποιοι από τους σκελετούς μπορεί να ανήκουν σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε μία μάχη που έγινε πριν από 80 χρόνια στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση των Ουκρανών εναντίο των Ρώσων, γύρω από τη Νικόπολη και τη Καμιάνκα-Ντίπροβσκα. Η Μάχη του Δνείπερου ήτα μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εκδηλώθηκε η αντεπίθεση του σοβιετικού στρατού εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων, με την εμπλοκή περισσοτέρων από 6 εκατομμυρίων στρατιωτών.

Στα τέλη το 1943 το επίκεντρο των επιχειρήσεων ήταν στη Νικόπολη, στη δεξιά όχθη του ποταμού, όπου βρισκόταν ένα ορυχείο σιδήρου που ο Χίτλερ ήθελε να ελέγχει πάση θυσία. Η Wehrmacht πολεμούσε για να κρατήσει τον έλεγχο της περιοχής, ενώ οι σοβιετικές δυνάμεις υπό τον στρατάρχη Ρόντιον Μαλινόβσκι έκαναν μαζική αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν τους ναζί να εγκαταλείψουν τη Νικόπολη τον Φεβρουάριο του 1944.

There’s probably lots of bodies in the vicinity.

I’d imagine before it was a dam it was a basin of some sort.

When the Soviets destroyed the Zaporizhia Dam in 1941:

“Since no official death toll was released at the time, the estimated number of victims varies widely. Most…

Jason Jay Smart (@officejjsmart) June 11, 2023

Ο Αντρίι Σόλονετς, ιστορικός στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι «οι απώλειες των σοβιετικών στρατευμάτων ήταν μεταξύ 30.000 και 60.000 ανδρών, ενώ οι γερμανικές και ρουμανικές δυνάμεις έχασαν περίπου 20.000 άνδρες».

Ο Ολεκσίι Κόκοτ, ειδικός σε θέματα του γερμανικού στρατού, δήλωσε ότι ο Κόκκινος Στρατός έθαβε τους νεκρούς του, ενώ «οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες έμεναν στα χωράφια… γι’ αυτό οι σκελετοί που βγήκαν στην επιφάνεια μπορεί να ανήκουν σε Γερμανούς στρατιώτες».

WHY THE WWII SKELETONS AROUND DAM BREAK?

People have lived, died, and been buried in the region for millenniums.

As an example, when the Soviets destroyed the Zaporizhia Dam in 1941:

“The tidal surge killed thousands of unsuspecting civilians, as well as Red Army officers who… pic.twitter.com/xbL1Km68Yp

Jason Jay Smart (@officejjsmart) June 12, 2023

Πολλοί από τους Γερμανούς  που σκοτώθηκαν στις μάχες εκείνης της περιόδου έμειναν στα χωράφια, τα οποία στη συνέχεια κατακλύσθηκαν με την οικοδόμηση του φράγματος Νόβα Κάχοβκα, το 1956.

Διαβάστε επίσης:

Εκουαδόρ: Η «νεκρή» άρχισε να χτυπάει το φέρετρο από μέσα – Σε σοκ όσοι ήταν στην κηδεία της (Video)

Αράχνη «μαύρη χήρα» πιάστηκε στον «ιστό» σαρκοφάγου φυτού (Video)

Κολομβία: Η συγκινητική ζωγραφιά των παιδιών που διασώθηκαν στη ζούγκλα – «Πόλεμος» για την κηδεμονία (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Ουκρανία, Αποκαλύφθηκαν,oukrania, apokalyfthikan