Παγκρήτια: Προχωράει σε κοινό business plan με την Attica Bank – To 2024 η συγχώνευση

Στην κατάρτιση κοινού business plan προχωρούν Παγκρήτια Τράπεζα και Attica Bank στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Βαρθολομαίος, διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας, το business Plan θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2024 και μετά την κατάθεση του στην Τράπεζα

της Ελλάδος θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Σύμβουλος του κοινού επιχειρησιακού σχεδίου από το οποίο θα προκύψει το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών και γενικότερα των απαραίτητων ενεργειών που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί  η δημιουργία του νέου ομίλου, είναι η Oliver Wyman.

Στόχος σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παγκρήτιας είναι να προκύψει ένας πέμπτος τραπεζικός πυλώνας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας με συνολικά assets 4-5 δις ευρώ και αντικείμενο εργασιών τις υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επόμενη φάση της διαδικασίας είναι η διενέργεια αναλυτικού εσωτερικού ελέγχου των δύο τραπεζών (due diligence), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να αποτυπώσει τη λογιστική τους εικόνα και κυρίως τη σχέση Ενεργητικού/κόκκινων δανείων για να καθοριστεί η σχέση ανταλλαγής.

Τα οφέλη από την απορρόφηση της HSBC

Την ίδια στιγμή, όπως επισημάνθηκε από τα διοικητικά στελέχη της Παγκρήτιας, σε πλήρη εξέλιξη είναι η διάχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που είχε η HSBC μέσω της δραστηριοποίησης της στη χώρα μας, καθώς απορροφήθηκε το σύνολο των εργασιών της.

Περίπου δύο μήνες μετά την απορρόφηση των εργασιών της HSBC, η Παγκρήτια αναπτύσσει το στρατηγικό της σχέδιο για δυναμική είσοδο σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών στους οποίους είτε δεν είχε καθόλου παρουσία, είτε είχε πολύ μικρά μερίδια αγοράς, όπως το corporate banking, ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας του wealth management.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δημιουργία κέντρων wealth management σε δέκα επιλεγμένα καταστήματα της Παγκρήτιας. Στρατηγικός σχεδιασμός της Παγκρήτιας είναι και η περαιτέρω δυναμική επέκταση της στον τομέα των τραπεζοασφαλειών, η δυναμική της παρουσία στα ψηφιακά δίκτυα με τo νέο σύγχρονο e banking της τράπεζας να έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Καθώς και η ενεργή στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών. Επίσης η τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα μεγάλων ιδιωτών πελατών (private banking).

Διαβάστε επίσης:

JTI: Μπαίνει στα προϊόντα τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με το Ploom: Στις 10 χώρες λανσαρίσματος η Ελλάδα

One&Only Aesthesis: Στα μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το beach resort, επένδυσης 300 εκατ. ευρώ, της Grivalia Hospitality

Paliria: «Πιάνει» τα 100 εκατ. τζίρο το 2023 – Πλάνα περαιτέρω διεθνοποίησης και ανάπτυξης της Τσαμπάσης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκρήτια, Προχωράει, Attica Bank –, 2024,pagkritia, prochoraei, Attica Bank –, 2024