Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ (photos/videos)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όταν οι φοιτητές προχώρησαν προς τον αστυνομικό φραγμό επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ

στους φοιτητές στο Σύνταγμα pic.twitter.com/2VI9V4X6v5

— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) February 1, 2024

Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν την πορεία τους.

Μετά το τέλος της πορείας η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο, με συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το συλλαλητήριο

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μετά τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ποτέ δεν θα ιδρύσετε σχολές ιδιωτικές», «Ιδιωτικές σχολές θέλει η ΝΔ να φτιάξει, το άρθρο 16 κανείς δεν θα πειράξει», «Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ κι οι εισαγγελείς» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ήταν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καθώς και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων.

Επίσης, μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και άλλες πόλεις της χώρας. 

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ζήτησε βουρκωμένος ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ

Πολυχρονόπουλος – Νέα καταγγελία εθελοντή: «Μού έταξε μερίδιο αν βάζαμε τον λογαριασμό μου για δωρεές – Έπαιζε φρουτάκια με τα λεφτά για τη δομή» (video)

Ζάκυνθος: Επέστρεψε καθαρό το νερό στους κατοίκους μετά απο 20 ημέρες – Έτρεχε από τις βρύσες πετρέλαιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεκπαιδευτικό, Επεισόδια, Αθήνας – Χρήση, ΜΑΤ,panekpaideftiko, epeisodia, athinas – chrisi, mat