Παραστάσεις του Ελεύθερου Θεάτρου τον Ιούνιο στην Αθήνα

Το «τέλος» της πανδημίας ευνοεί τους θιάσους, που ξεχύνονται σαν χείμαρροι στα αθηναϊκά θέατρα. Κατ’ επέκταση πλήθος παραστάσεων θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην πρωτεύουσα τον Ιούνιο και μετά οι περισσότερες θα περιοδεύσουν στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Θέατρο Άλσος κάνει την πρεμιέρα της η επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Τι ζούμε ρε;».
Πρόκειται για μία παράσταση με 15 ηθοποιούς, 12μελή ζωντανή ορχήστρα και 16μελές μπαλέτο. Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Αθερίδη, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, η μουσική της Μαρίζας Ρίζου, η σκηνογραφία του Μανώλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της Εβελύν Σιούπη.Η κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα ξεκινά την περιοδεία της στις 26 Ιουνίου από το Faliro Summer Theater.Η κωμωδία του Αρκά «Εκτός Ελέγχου» επαναλαμβάνεται στο Κηποθέατρο Νίκαιας (17.6), στο Βεάκειο Θέατρο (21.6), στο Κηποθέατρο Παπάγου (28.6) και στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (30.6).
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αγοράς.Από το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας στις 22.6 αρχίζει η περιοδεία του «Ματωμένου Γάμου» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Ακολουθεί μία ακόμα παράσταση (25.6) στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου και η μουσική, που παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς, του Αλκίνοου Ιωαννίδη.Στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, επίσης, θα παρουσιαστεί, στις 27.6, «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Σ’ αυτή την ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, που σκηνοθέτησε η Έφη Μπίρμπα, πρωταγωνιστής είναι ο Άρης Σερβετάλης.Την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σκηνοθετεί ο Γιώργος Λύρας σε μετάφραση του Στρατή Πασχάλη και δραματουργική συνεργασία Ειρήνης Μουντράκη. Η παράσταση θα παιχτεί στο Κατράκειο Νίκαιας (25.6), στο Κηποθέατρο Παπάγου (26, 27.6), στο Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής στην Ηλιούπολη (28.6) και στο Βεάκειο Πειραιά (30.6).Στις 29 Ιουνίου θα ανέβει στο Θέατρο Πέτρας η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, τα σκηνικά-κοστούμια της Εύας Νάθενα, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου και η κίνηση της Πατρίτσιας Απέργη.Τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, κοστούμια Βασιλικής Σύρμα, κίνηση Σεσίλ Μικρούτσικου και πρωτότυπη μουσική Φοίβου Δεληβοριά.
Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 30 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.«Ακούω ήχον κώδωνος» λέγεται το έργο του Μποστ που θα παρουσιάσουν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου, γιορτάζοντας την επέτειο της Στοάς, χρησιμοποιώντας τη μουσική του αείμνηστου συνεργάτη τους Βασίλη Δημητρίου αλλά και νέα τραγούδια που έγραψε ο Διονύσης Τσακνής πάνω σε στίχους του Μποστ.
Η παράσταση θα παιχτεί τον Ιούνιο στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (20.6 και 21.6), στο Βεάκειο του Πειραιά (28.6) και στο Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (30.6).

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρά μηνύματα Τσίπρα: «Προεδρικοί είναι όλοι» -Ξεκάθαρη ρητορική για «αυτοκατάργηση» των τάσεων

Eλληνοτουρκικά: Παγιδευμένη στο όραμά της η Άγκυρα – Αβάσταχτο το κόστος προστασίας για την Αθήνα

Τσίπρας: Αν κάτι συμβεί με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας

Keywords
Τυχαία Θέματα