ΠΑΣΟΚ: «Ασπίδα» για την περιφέρεια ο Ανδρουλάκης – Σύγκρουση με την κυβέρνηση για Τουρκία και Αλβανία

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να πραγματοποιεί τις περιοδείες του στην περιφέρεια συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ. Μετά την Σέριφο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Κρήτη

«Ασπίδα» για την περιφέρεια 

Οι ρίζες του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία – και πόσο μάλλον στην περιφέρεια

– είναι και σήμερα ζωντανές, πράγμα που ο Νίκος Ανδρουλάκης το γνωρίζει, γι’ αυτό και δεν ξεχνά να την επισκεφθεί συχνά. Οι επισκέψεις αυτές έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την ολιγωρία της κυβέρνησης σε μία σειρά από ζητήματα (υποβάθμιση υποδομών, απουσία κοινωνικού κράτους κτλ) αλλά και να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ, ότι είναι το μοναδικό κόμμα, το οποίο έχει προτάσεις.

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον  δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να φανεί πως το Κίνημα θα λειτουργήσει ως «ασπίδια» για την περιφέρεια  συζήτηση μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, την υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους καθώς και για τις επιπτώσεις της golden visa στην οικιστική ανάπτυξη των μικρών νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων.

«Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτό προτείνουμε να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα. Ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και την παιδεία. Υπάρχει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την golden visa. Δήμαρχε, θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση -μετά από την πίεση του ΠΑΣΟΚ- να ανέβασε το όριο απόκτησης της golden visa στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά εδώ στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας το όριο να παραμένει στις 400.000 ευρώ με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες», ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη από το νησί.

Σήμερα Τετάρτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου στις 13.00 συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο.

Στις 17.00 θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γραφεία Ν.Ε.) και στις 18.00 θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στη Ραμνή του δήμου Αποκορώνου.

«Σκληρή» επίθεση για Τουρκία και Αλβανία 

Ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση βρίσκεται η εξωτερική πολιτική. Σε ανακοινώσεις του το Κίνημα καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση τόσο για την μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας όσο και για τις χθεσινές δηλώσεις της Εκπροσώπου της Κομισιόν ότι «η υπόθεση Μπελέρη» είναι διμερές ζήτημα. 

Για τα ελληνοτουρκικά και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς με μοναδικά στον κόσμο βυζαντινά ψηφιδωτά, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέρει την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογαν. Οι συνέπειες της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι εμφανείς, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μοναδικό αυτό μνημείο. Η ελληνική Κυβέρνηση, αν και γνώριζε από τον Αύγουστο του 2020 την εν λόγω απόφαση του Τούρκου Προέδρου, δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα για να την αποτρέψει, με αποτέλεσμα τα εγκαίνια να οριστούν μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος στερείται βάσης ειλικρινούς συναντίληψης, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων παρά για την ουσιαστική προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Επιπλέον, η ΕΕ ας σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο μπροστά στις μεθοδεύσεις του κ. Ερντογάν.

Για τα ελληνοαλβανικά και τη στάση της Κομισιόν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την αποτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Θεμελιώδη ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτήτων, που άπτονται άμεσα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, εξαιτίας των χειρισμών της Κυβέρνησης χαρακτηρίζονται πλέον ως «διμερή». Είναι πλέον σαφές ότι για τον κ. Μητσοτακη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού, με άμεση συνέπεια την απομόνωση των ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ – Το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτική, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη

Κασσελάκης: Η συνενοχή για τα Τέμπη φαίνεται στο βλέμμα τους – Να στείλουν τον υπουργό των Τεμπών στη δικαιοσύνη

Χάρης Δούκας σε Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Θλίψη και πόνος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ασπίδα, Ανδρουλάκης – Σύγκρουση, Τουρκία, Αλβανία,pasok, aspida, androulakis – sygkrousi, tourkia, alvania