ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Δεν πήρε τίποτα παραπάνω απ’ όσα δικαιούμαστε

Επικριτική εμφανίζεται η Χαριλάου Τρικούπη με φόντο τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν για τα κοινοτικά κονδύλια ενίσχυσης της Ελλάδας μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Η ανακοίνωση

του ΠΑΣΟΚ:

Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα ένα μέρος αυτών προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου.

Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Όσο, δε, για τους πόρους που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Αναστολή πλειστηριασμών για τους πλημμυροπαθείς – Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΠΝΠ

Αχτσιόγλου από Έβρο: «Η κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» (video)

Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα διατεθούν τα 2,25 δισ. που θα πάρουμε για τις πλημμύρες

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Μητσοτάκη,pasok, mitsotaki