ΠΑΣΟΚ: Γιατί το 2024 «πρέπει» να είναι η χρονιά του – Ποια ονόματα παίζουν ψηλά για τις Ευρωεκλογές

Με πολλά «πρέπει» ξεκινάει το 2024 για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η φετινή χρονιά έχει μπροστά της, τις ευρωεκλογές, σημαντικό σημείο για να εδραιωθεί το Κίνημα στη 2η θέση αλλά και για να γίνει ο στρατηγικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αξιωματική Αντιπολίτευση»

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν τον στόχο του ΠΑΣΟΚ,

δηλαδή να γίνει ο κύριος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, το ερώτημα που γεννάται είναι αν στη Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρηθούν και «ανοίγματα» για να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω της λίστας των ευρωεκλογών. 

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η «μαγιά» για τις ευρωεκλογές υπάρχει από το ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα για τις εκλογές στην Αθήνα. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι θα εκπροσωπηθεί και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι στέλεχος – συνομιλητής του «Ποντικιού» μας αποκάλυψε πως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ανοίγματα και προς τον χώρο της Κεντροδεξιάς με πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν στήριξαν τον Μητσοτάκη αλλά πλέον βρίσκονται κριτικά απέναντί του.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει τόσο στη στελεχική εκπροσώπηση του κόμματος όσο και στο ψηφοδέλτιο να έχει περισσότερες γυναίκες. Το πρόβλημα, όπως λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι πολύ μεγάλο.

Οι υποψήφιοι

Ως κεντρικό στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει να πάρει όσο περισσότερους «κεντρώους» ψηφοφόρους μπορεί τόσο από τη δεξαμενή των δυσαρεστημένων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και απ’ αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντιδρούν στη σημερινή εικόνα που δείχνει η ηγεσία του κόμματος.

Το ότι ο Ανδρουλάκης θέλει να δει το κόμμα του να φιγουράρει στη δεύτερη θέση, μάλιστα με απόσταση από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει και τις διαθέσεις του για το ψηφοδέλτιο που θέλει να καταρτίσει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανά να δώσουν τη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σύμφωνα με πληροφορίες (εφημερίδα «Το Ποντίκι» τεύχος 2314 – 28/12/2023) αυτά:

● του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου,

● του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή (ήταν υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές),

● της δικηγόρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Ελένης Χρονοπούλου,

● του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Κατσανέβα (εγγονού του Ανδρέα Παπανδρέου).

Ψηλά παίζουν ακόμη τα ονόματα

● του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάης Τσάκαλου,

● του πρώην υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη,

● του πολιτευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Παναγιώτη Γκανιάτσο,

ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου (μοναδικός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα).

«Παπανδρεϊκά στελέχη»

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι ο Οικονομολόγος και Σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη Ηλίας Κικίλιας. Πρόσωπο, το οποίο υπήρξε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου. Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν και άλλα «παπανδρεϊκά» στελέχη – εκτός των Σαχινίδη και Κικίλια, ενώ επιπλέον και η τάση του κόμματος «Ανανεωτική Αριστερά» θα εκπροσωπηθεί, με το όνομα του δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου να φιγουράρει ψηλά.

Οι… πρώην Υπουργοί

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Ποντίκι», επαφές έχουν γίνει και με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απέχουν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ένα απ’ αυτά είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ανδρουλάκη, ενώ παρά τα δημοσιεύματα και τις «πληροφορίες» δεν υπουργοποιήθηκε στις κυβερνήσεις του Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική Ψήφος: Πώς θα εφαρμοστεί – Βήμα βήμα η διαδικασία

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ: «Το 2024 πρέπει να δοθούν νέες μεγάλες μάχες απέναντι στην κυβέρνηση»

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Χαρδαλιά: «Σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, 2024, – Ποια, Ευρωεκλογές,pasok, 2024, – poia, evroekloges