ΠΑΣΟΚ: Οι… «κυβερνητικοί» του ευρωψηφοδελτίου

Μην σας μπερδευτεί ο τίτλος της ανάρτησης. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που να είναι «κυβερνητικοί», να στηρίζουν δηλαδή την κυβέρνηση.

Αναφερόμαστε στα πρόσωπα τα οποία είναι στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνητική θητεία. Έχουν περάσει δηλαδή από Υπουργεία αλλά και από υψηλές διοικητές θέσεις. 

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι ο πιο έμπειρος καθώς έχει χρηματίσει υπουργός τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου,

όσο και στην συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου. Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 ως τις 21 Ιουνίου 2012, διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και των μετέπειτα κυβερνήσεων με Πρωθυπουργούς τους Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Πικραμμένο. Από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015, διετέλεσε Υπουργός στο ίδιο Υπουργείο με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.  

Ο Φίλιππος Σαχινίδης το 2009 ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στις 17 Ιουνίου 2011 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, θέση που διατήρησε στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ενώ λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 ορκίστηκε ως Υπουργός Οικονομικών.

Γνώση της λειτουργίας των κρατικών δομών έχει και ο Ηλίας Κικίλιας, ο οποίος από το 2009 έως το 2013 άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Την περίοδο δηλαδή που η χώρα έμπαινε στα Μνημόνια. 

Διαβάστε επίσης:

Αγώνα για την εκλογή του Μπελέρη δίνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΕΡΤ για «κόψιμο» του Αντώναρου από πάνελ

Ο Μπελέρης και η εγκατάλειψη της μειονότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα