ΠΑΣΟΚ: Παραγωγική αντιπολίτευση μεν «γκρίνια» και «αμηχανία» δε – Ξεκίνησαν οι πρώτες εντάσεις

Το μήνυμα ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει την παραγωγική αντιπολίτευση και να χτίσει ξανά γέφυρες με την κοινωνία θέλει να περάσει η Χαριλάου Τρικούπη κάνοντας την «φυγή προς τα εμπρός», με τον Νίκο Ανδρουλάκη όμως να εισπράττει «γκρίνια» από τους βουλευτές του μετά την ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Παραγωγή πολιτικής»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για παραγωγή πολιτικής ο Νίκος Ανδρουλάκης

επισκέφτηκε τους αγρότες στο Ηράκλειο και συζήτησε μαζί τους καταγγέλλοντας τις σπασμωδικές ενέργειες της Ν.Δ.. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Κίνημα, «συνεχίζει τον διάλογο με τον αγροτικό κόσμο της χώρας, γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με μέτρα, που μόνο στόχο έχουν να γυρίσουν τα τρακτέρ πίσω. Εμείς προτάσσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, που θα απαντά στα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει στον αγροτικό κόσμο και έχουν να κάνουν με την κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ».

«Πώς απαντά η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα προβλήματα; Είναι 5 χρόνια κυβέρνηση, δεν είναι μερικούς μήνες. Τι έκαναν; Στον ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαξαν πέντε φορές διοίκηση. Προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στις Βρυξέλλες. Μα, άλλα είναι τα προβλήματα ενός αγρότη στη Γαλλία που έχει 300 και 500 στρέμματα και άλλα τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αγροτών που έχουν μικρούς κλήρους. Το ξαναλέω, γιατί για εμάς αυτό είναι το μείζον: Η Ελλάδα χωρίς την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα στον χώρο των τροφίμων, τη διασύνδεσή του με το φθηνό κόστος ενέργειας, με τη μεταποίηση και με τον ποιοτικό τουρισμό, δυστυχώς θα γίνει μια πατρίδα που ο ελληνικός λαός και οι αγρότες θα είναι ξένοι στον τόπο τους, θα πάμε σε αφελληνισμό της οικονομίας. Και το ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο σε αυτή την επώδυνη κι εθνικά καταστροφική πολιτική, που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρίχνοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκίνησε η ένταση

Πρόσωπα που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ προεξοφλούν ότι θα συνεχιστούν οι αιχμές των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων προς αυτούς που απείχαν. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες κόντρες δύο μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της βουλευτή του Δυτικού Τομέα Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ στη ψηφοφορία.

«Θα σας έλεγα ψέματα αν σας έλεγα ότι δεν με προβλημάτισε, δεν με στενοχώρησε. Και εγώ προσωπικά θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που πάντα ήταν στην πρωτοπορία των δικαιωμάτων, το οποίο έκανε τη μεγάλη αλλαγή του ’83, το οποίο έβαλε πλάτη σε όλες τις μεγάλες αλλαγές και το 2015, δεν θα μπορούσε να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης» είπε στο Action24 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ήταν μπροστά και να έδινε τον αγώνα, να έλεγε ένα μεγάλο ”ναι”. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι ζήτημα το οποίο θα δει, φαντάζομαι, η ηγεσία, εγώ είμαι μια απλή βουλευτής. Έχουμε ηγεσία που μπορεί να εκτιμήσει αυτό το οποίο έγινε. Όλοι κρινόμαστε από την κοινωνία, ας μην κοιτάμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, ας δούμε τη ΝΔ που αντιστοίχως το 30% δεν το ψήφισε, ας δούμε και τα άλλα κόμματα».

Παράλληλα η κ. Γιαννακοπούλου ρωτήθηκε και για την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη τονίζοντας: «η αλήθεια είναι ότι δημιουργείται ένα θέμα. Δηλαδή, εφεξής σε άλλα νομοσχέδια, αν υπάρχουν διαφωνίες, τι θα γίνεται; Ποιος πραγματικά θα παίρνει τους βουλευτές να τους λέει ”παιδιά, η γραμμή του κόμματος είναι αυτή”; Πρέπει να το δούμε. Όπως σας είπα, δεν είμαι εγώ αυτή που θα το κρίνω, έχουμε την ηγεσία μας, έχουμε τον πρόεδρο».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που απείχαν ήταν: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Οι κεντρικοί στόχοι

Παρά τις «γκρίνιες» και την «αμηχανία» στο ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει γερά τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές με τα ονόματα που θα στελεχώνουν την ευρωλίστα να ανακοινώνονται βήμα – βήμα από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, πέραν της στρατηγικής για τις ευρωπαϊκές κάλπες ζητούμενο είναι να γίνει και η αποδόμηση των κυβερνητικών σχεδίων. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε στο Κίνημα θα καταψηφίσουν νομοσχέδιο για τα μη κρατικά. 

Διαβάστε επίσης:

Ρομπέρτα Μέτσολα: Στην Αθήνα την Τρίτη η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση μέλους από την Επιτροπή Δεοντολογίας και αποχώρηση από το κόμμα

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Παραγωγική, – Ξεκίνησαν,pasok, paragogiki, – xekinisan