ΠΑΣΟΚ: Τα στοιχήματα του Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές – Ποιοι θα «σηκώσουν» τον προεκλογικό αγώνα

Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το 2ο κόμμα στις ευρωεκλογές είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος «πυροβολεί» συνεχώς την κυβέρνηση σε μία σειρά από ζητήματα.

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει ούτε στιγμή την επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές όλο και πιο πολύ σίγουροι εμφανίζονται τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για την 2η θέση στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Μάλιστα, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι το «Κίνημα θα είναι στους νικητές της εκλογικής βραδιάς». 

«Θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών. Το ΠΑΣΟΚ θα δείξει μια σταθερή άνοδο και θα είναι το κόμμα που θα αυξήσει περισσότερο από όλα τα άλλα κόμματα τα ποσοστά του», διαβεβαιώνει όσους τον ρωτούν στις περιοδείες του αλλά και στις συνεντεύξεις που παραχωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτός από το γεγονός ότι θέτει το ερώτημα «εγώ ή ο Κασσελάκης απέναντι στον Μητσοτάκη», κάνει λόγο για «ανάγκη της πατρίδας για μία σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα αντιμετωπίσει την αλαζονεία, τη διαφθορά και την έλλειψη ενσυναίσθησης επί των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που έχει το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητική επιλογή». 

Όπως είναι φυσικό εκτός από την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει να ασκεί σκληρή κριτική και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτός από τους στόχους του Κινήματος για 2η θέση θα βάζει διλήμματα και για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η οποία όπως λέει θα μπορεί να γίνει μόνο με πυλώνα το ΠΑΣΟΚ.

Το στοίχημα Ανδρουλάκη και η δράση των βουλευτών

Παρά το γεγονός ότι δεν απομένει πολύς χρόνος μέχρι τον Ιούνιο, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι «είναι αρκετός για να πιάσει το κόμμα τους στόχους του». Στην Χαριλάου Τρικούπη «ποντάρουν» στους αναποφάσιστους αλλά και στην περιφέρεια, όπου το Κίνημα έχει βαθιές ρίζες, κάτι που όπως λένε «αποδείχθηκε και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης». Το πιο σημαντικό στοιχείο που απασχολεί τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τους συνεργάτες του είναι ότι το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο ως δεύτερη επιλογή για τους ψηφοφόρους είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση δηλαδή «αν τελικά δε ψηφίσετε το κόμμα που λέτε ότι θα ψηφίσετε, ποιο θα ψηφίζατε» οι περισσότεροι πολίτες απαντούν ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κοινό απασχολεί έντονα και θέλουν να αποκτήσουν επαφή μαζί του. 

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι αναμένονται να «σηκώνουν» το βάρος του προεκλογικού αγώνα αλλά και την στενή επαφή με τον οργανωτικό συντονισμό είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Μήλης καθώς και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Παπανδρέου

Όσο για την Αττική, όπου για το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι η «αδύναμη» εκλογική περιφέρεια δύσκολο έργο έχουν οι βουλευτές Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης καθώς και οι δύο βουλευτές επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Θεσσαλία: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση

ΚΚΕ: Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικό τείχος απέναντι στον φασισμό

Κάλεσμα Μητσοτάκη μέσω TikTok για την επιστολική ψήφο – «Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις στην πλατφόρμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκη, – Ποιοι,pasok, androulaki, – poioi