Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο, στο φούρνο

Ένας διαφορετικός τρόπος για να σερβίρετε κάτι νόστιμο και οικονομικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι οι ψητές πατάτες ακορντεόν με φετάκια λουκάνικου.

Για να δώσετε γεύση στις πατάτες και να τις κάνετε πιο ζουμερές, χρησιμοποιήστε ένα χωριάτικο λουκάνικο (ιδανικά σπιτικό ή χειροποίητο), με μεγάλα κομμάτια λίπους και λίγα μπαχαρικά. Συνοδέψτε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σερβίρετέ το σαν κυρίως πιάτο δίπλα σε ψητά λαχανικά και φρέσκιες σαλάτες εποχής.

Υλικά για
τη Συνταγή

2 μεγάλες πατάτες μακρουλές, με τη φλούδα τους

1 λουκάνικο χωριάτικο 80 με 100 γραμμάρια

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), ξεφλουδισμένες ολόκληρες

Λίγο μαϊντανό για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό, τριβοντάς τες με ένα σκληρό βουρτσάκι και έπειτα σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε κοψίματα στις πατάτες, όχι όμως μέχρι τέλους, για να μην διαχωριστούν. Αν κατά λάθος συμβεί αυτό στερεώστε τις πατάτες με ένα ξύλινο σουβλάκι που θα αφαιρέσετε στο σερβίρισμα.

2. Πασπαλίστε τις πατάτες εξωτερικά και εσωτερικά, όσο μπορείτε, στα χωρίσματα, με το αλατοπίπερο και το ξερό θυμάρι.

3. Κόψτε το λουκάνικο σε πολύ λεπτές φέτες και αν επιθυμείτε αφαιρέστε το σκληρό περίβλημά τους. Σφηνώστε τα φετάκια λουκάνικου μέσα στα χωρίσματα που έχουν οι πατάτες.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C, πάρτε ένα ταψί και τυλίξτε ξεχωριστά την κάθε πατάτα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα την αλείψετε με λίγο λάδι και τοποθετήσετε από πάνω τη σκελίδα σκόρδου.

5. Σφραγίστε τις πατάτες μέσα στο αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ψήστε τις για 25-30 λεπτά περίπου. Ξετυλίξτε τις και συνεχίστε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά, έτσι ώστε να καραμελώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκοτάκια τύχης

Ανατολίτικα κεμπάπ, σερβιρισμένα πάνω σε πίτα, με τζατζίκι και κολοκυθοσαλάτα

Νηστίσιμο κέικ με καρύδι, πορτοκάλι και κανέλα

Keywords
Τυχαία Θέματα