Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: «Αλίμονο αν δικάζουμε στις τηλεοράσεις – Η Δικαιοσύνη θα δώσει όλες τις απαντήσεις»

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Μιλώντας στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως είναι αδιανόητο να δικάζει, να καταδικάζει ή να αθωώνει η κοινή γνώμη σε οποιαδήποτε υπόθεση.

«Πενήντα επτά ψυχές περιμένουν δικαίωση, 57 οικογένειες περιμένουν να λάμψει η αλήθεια. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη -μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο,

σε επίπεδο εφετών, εφέτη ανακριτή και εισαγγελέα εφετών- να πάρει τις αποφάσεις της, να κάνει την έρευνά της, να πάρει καταθέσεις, απολογίες. Να καταθέσουν οι μάρτυρες, να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι, να απολογηθούν. Να συλλέξει στοιχεία. Αλίμονο αν δικάζουμε στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις. Αλίμονο αν δικάζουν οι παρουσιαστές, οι πολιτικοί, οι πανελίστες. Δικάζει μόνο η Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Αφήνοντας αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης, επεσήμανε: «Προσπαθούν κάποιοι να χτίσουν ένα αφήγημα περί συγκάλυψης που, δυστυχώς, αναπαράγεται και από κάποιους δημοσιογράφους, αναπαράγεται και από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι, προφανώς, παραπλανώνται από την προπαγάνδα της Αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να κάνει πολιτική πάνω στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια κυβέρνηση και για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεν έχει αρνηθεί, όπως έχει καθήκον, τίποτα από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κατηγορητήριο έχει έρθει στη Βουλή, ουδέν αίτημα έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση, κανένας από αυτούς που λένε ότι συγκαλύπτεται δεν έχει κατηγορηθεί και έχουμε φτάσει προληπτικά, να χτίζουμε ένα αφήγημα συγκάλυψης και, μάλιστα, να μπερδεύουμε τη βουλευτική ασυλία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τον οποίο νόμο περί ευθύνης υπουργών τον χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έντεκα φορές και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον άλλαξε και εξομοίωσε την παραγραφή ενός απλού πολίτη με την παραγραφή ενός υπουργού. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε στη συνέχεια πως «η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής είναι μία σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία, όμως, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, δεν περιμέναμε από μία διαδικασία με πολιτικά χαρακτηριστικά να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε μία πολύωρη, όπως αναμενόταν, κατάθεση, έδωσε τα στοιχεία του, έδωσε τις απαντήσεις τις οποίες αυτός επέλεξε να δώσει, όλες δηλαδή, αλλά με τον τρόπο που ο ίδιος επέλεξε, όπως όλοι οι μάρτυρες, σε μία Εξεταστική Επιτροπή η οποία είχε τους περισσότερους μάρτυρες στην ιστορία των Εξεταστικών Επιτροπών και πλην ενός, ήταν όλοι κατόπιν αιτημάτων της αντιπολίτευσης. Από εκεί και πέρα, ήταν ένας μάρτυρας, εκ των βασικών μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής, αυτό τον ρόλο έχει στην Εξεταστική Επιτροπή. Το αν έπρεπε να είναι παρών ή απών στην Ολομέλεια, αυτό ήταν μία δική του απόφαση. Νομίζω, όμως, να πάμε στην ουσία της υπόθεσης, η οποία ουσία ποια είναι; Η αλήθεια. Να μάθουν την αλήθεια οι συγγενείς. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά, τόσο άδικα, να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για τον τρόπο που έφυγαν εκείνο το μοιραίο βράδυ στο δυστύχημα των Τεμπών. Αυτή είναι η ουσία. Η ουσία είναι η Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί εισαγγελική παρέμβαση για τα περί υποκίνησης επεισοδίων από τη ΝΔ

Crash test για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η 25η Μαρτίου – Τι δείχνει η απουσία Ιερώνυμου από την παρέλαση

Νίκος Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: «Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας και προοδευτικό μήνυμα απέναντι στη ΝΔ»

Keywords
Τυχαία Θέματα