Παξιμαδάκια Ούζου

Cucina povera

Αρωματικό παξιμαδάκι με ελαφριά γεύση ούζου και γλυκάνισου. Θα το ευχαριστηθεούμε και σκέτο, αλλά και βουτώντας το στο ελληνικό μας καφεδάκι.

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. γλυκάνισο

1 κούπα σουσάμι

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα σησαμέλαιο

½ κούπα ούζο

2 κ.σ. νερό

½ κούπα ζάχαρη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το γλυκάνισο, το σουσάμι, το αλάτι και τη σόδα.

Στο μίξερ χτυπάμε το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, το νερό και το ούζο.

Ρίχνουμε

το μείγμα του αλευριού, στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να πετύχουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και πλάθουμε τρία ρολά πάχους 3 εκατοστών το καθένα. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φέτες χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω και χωρίσουν οι φέτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά. Μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Κατόπιν, βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, χωρίζουμε τις φέτες από κάθε ρολό με μαχαίρι και τις βάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη. Ξαναβάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να μην έχουν καθόλου υγρασία.

συνταγέςμαγειρικήπαξιμαδάκια ούζουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα