Πέθανε στα 96 της η ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι

Η «Dame» Άντζελα Λάνσμπερι πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Η σταρ των Murder, She Wrote (σειρά που στην ελληνική τηλεόραση έγινε γνωστή ως  «Η συγγραφέας ντετέκτιβ») και Beauty and the Beast πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο της» την Τρίτη (11 Οκτωβρίου), ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Τα παιδιά της Dame Angela Lansbury με λύπη ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ειρηνικά

στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στις 1.30 π.μ. σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της», δήλωσε η οικογένειά της.

Σε όλη την ιστορική καριέρα της, η γεννημένη στο Λονδίνο ηθοποιός κέρδισε πέντε Βραβεία Tony. Πιο πρόσφατα, τιμήθηκε με το βραβείο το 2009 για την ερμηνεία της στο Blithe Spirit του Noel Coward.

Προηγουμένως κέρδισε το βραβείο Tony καλύτερης ηθοποιού το 1979 για τους ρόλους της ως Nellie Lovett στο Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street και για το Mame (1966), Dear World (1969) και Gypsy (1975).

Στην οθόνη, η Λάνσμπερι «δάνεισε» τη φωνή της στον εγκάρδιο χαρακτήρα της κυρίας Pott στο μιούζικαλ Beauty and the Beast το 1991.

Ως κυρία Ποτ, ο ηθοποιός τραγούδησε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια της ταινίας, το “Tale As Old as Time”.

Στην τηλεοπτική σειρά που εκτόξευσε τη φήμη της, η Άντζελα Λάνσμπερι υποδυόταν μια συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που ερευνούσε μυστηριώδεις υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο της.

Γεννημένη στην Αγγλία, η Λάνσμπερι είχε εμφανιστεί σε πολλά μιούζικαλ και περισσότερες από 60 ταινίες από τη δεκαετία του 1940. Τιμήθηκε επίσης με Όσκαρ το 2014 για το σύνολο της προσφοράς της.

Ο σύζυγός της, ο ηθοποιός και παραγωγός Πίτερ Σο, έφυγε από τη ζωή το 2003.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά η ημερομηνία της δεν ανακοινώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Το Παρίσι ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

To Ισραήλ «τα βάζει» με το… Booking.com

Μέγκαν Μαρκλ: «Με έχουν πει παρανοϊκή, υστερική, τρελή» – Ο ρόλος του Χάρι στο «χειρότερο σημείο της»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Άντζελα Λάντσμπερι,pethane, antzela lantsberi