Πλήρης στήριξη ΚΚΕ στους αγρότες, προετοιμασία για την απεργία της 28ης Φλεβάρη

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις μαζί με την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, η μάχη κατά των πλειστηριασμών, η ακρίβεια και οι «λαϊκές ανάγκες» βρίσκονται στην προμετωπίδα του ΚΚΕ. Αυτή ήταν και η ατζέντα που ξεδίπλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στο Σπόρτινγκ.

Το

ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δίκαιων αγώνων των αγροτών λέει ο Περισσός, και σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα απόδειξη αποτελεί η σπουδή της κυβέρνησης να υποδείξει το ΚΚΕ ως υποκινητή των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα, τις κινητοποιήσεις τις υποκινεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη όπου καταγράφονται «μεγαλειώδεις» κινητοποιήσεις, ωστόσο το ΚΚΕ βρίσκεται πράγματι στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας τους αγρότες και με αυτόν τον τρόπο, υποστήριξε, το κόμμα καταθέτει στους αγώνες τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη που του έδωσε ο λαός στις εκλογικές αναμετρήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

«Όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, όλοι οι συνδικαλιστές, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ώστε αυτοί οι αγώνες να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη μαζικότητα, αντοχή, εύστοχα αιτήματα, να γίνεται όλο και πιο καθαρό, σε όσους κινητοποιούνται, το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος που έχουμε απέναντί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει «αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει» και «αυτή η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα». Με άλλα λόγια το ΚΚΕ συνεχίζει να επενδύει στη γραμμή πως η μόνη δυναμική και φιλολαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση είναι το ίδιο αντιπαραβάλλοντας όλα τα άλλα κόμματα που κατά τον Δημήτρη Κουτσούμπα «βάζουν πλάτη με τον τρόπο του το καθένα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις χθες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ., επιχείρησε να αποδομήσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως η ΚΑΠ, η δραστική μείωση επιδοτήσεων, η «πράσινη» μετάβαση και η εκτίναξη του κόστους παραγωγής έχουν τη σφραγίδα Ε.Ε. και κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους αγρότες, αλλά δίνουν 50 δισ. στον Ζελένσκι να συνεχίζει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι αγρότες διεκδικούν κάτι που ήδη απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο. Επιπλέον ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές και 100% αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές. Διεμήνυσε δε πως η κυβέρνηση «δεν θα τη βγάλει εύκολα καθαρή με τα ψίχουλα και τον εμπαιγμό».

Στο μεταξύ το ΚΚΕ προετοιμάζεται για την απεργία που έχουν προκηρύξει για το τέλος του μήνα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ. Η απεργία έχει αιχμή την ακρίβεια και το αίτημα για αύξηση μισθών, ενώ σηκώνει και το θέμα των Τεμπών καθώς πραγματοποιείται στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο ακριβώς μετά το τραγικό δυστύχημα, με τις ευθύνες ακόμη να αναζητούνται, στο πλαίσιο της Εξεταστικής της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει προσωπικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού

Αυγέρη για ψήφισμα – κόλαφο του ΕΚ: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στην Ευρώπη

Χαμηλά κριτήρια για την εισαγωγή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλήρης, ΚΚΕ, 28ης Φλεβάρη,pliris, kke, 28is flevari