ΠΟΕΔΗΝ: Φεύγουν 6.000 συμβασιούχοι από τα νοσοκομεία και έρχονται εργολάβοι με …μπράβους

Την πόρτα της εξόδου από τα νοσοκομεία θα δουν σύντομα 6.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση. Το κενό θα καλύψουν οι εργολάβοι που θα διαθέσουν κακοπληρωμένους εργαζόμενους στο ΕΣΥ με 500 ευρώ το μήνα, ενώ οι ίδιοι χρυσοπληρώνονται. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνοντας ότι: «Οι εργολάβοι λυμαίνονται το Δημόσιο, εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους που δουλεύουν με συνθήκης μεσαίωνα ενώ οι ίδιοι πληρώνονται

αδρά. Κάθε εργολαβικός εργαζόμενος στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση, φέρεται να στοιχίζει από 2.500 ευρώ έως 3.500 ευρώ το μήνα, περισσότερο από τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέπτεται σήμερα το νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία που οργανώνουν οι εργαζόμενοι για την απόλυση 17 καθαριστριών.

«Στη Κοζάνη, η οκτάωρη καθαρίστρια με σύμβαση που απομακρύνεται στοιχίζει 1.300 ευρώ το μήνα, συνυπολογίζοντας ολόκληρο το κόστος για το νοσοκομείο ενώ η οκτάωρη καθαρίστρια του εργολάβου κοστίζει 2.500 ευρώ το μήνα.»

Οι συμβασιούχοι φύλακες στα νοσοκομεία στοιχίζουν 1.500 ευρώ το μήνα, συνυπολογίζοντας όλες τις κρατήσεις, και οι εργολαβικοί φύλακες στοιχίζουν 3.500 ευρώ το μήνα.

Δέχονται απειλές από μπράβους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως τα χρήματα αυτά τα λυμαίνονται οι εργολάβοι και δεν είναι μισθός των εργολαβικών εργαζόμενων.

«Δουλεύουν χωρίς σταματημό, χωρίς να γνωρίζουν ωράρια, ρεπό και άδειες για 400 με 500 ευρώ το μήνα. Βάζουν στη τράπεζα το μηνιάτικο για να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μετά με την απειλή μπράβων οι καθαρίστριες επιστρέφουν πίσω ένα μέρος του μηνιάτικου», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος κάνοντας λόγο για εργασιακό μεσαίωνα.

Επίσης αναφέρει ότι χρησιμοποιούν νερωμένα υλικά για μεγαλύτερο κέρδος, με αποτέλεσμα να μην απολυμαίνονται οι χώροι των νοσοκομείων και να ελλοχεύει ο κίνδυνος για νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει πως οι συμβάσεις των 6.000 εργαζόμενων στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση κρίθηκαν νόμιμες από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για αυτό ανανεώνονται συνεχώς: « Ωστόσο οι διοικητές των νοσοκομείων, διαγωνισμούς και αναθέτουν τις εργασίες σε εργολάβους».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοάνοσα: Το «φάρμακο» της φύσης που τα καταπολεμά

Μελέτη για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ο τζίρος στην Ελλάδα

Αναψυκτικά διαίτης: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν τα καταναλώνεις καθημερινά

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΕΔΗΝ, Φεύγουν 6 000, …μπράβους,poedin, fevgoun 6 000, …bravous