Πόλεμος στη Γάζα: Ένας μήνας ανθρωποσφαγής – Οι τελευταίες εξελίξεις από το «νεκροταφείο παιδιών» (videos)

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα και τα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλλουν ότι «μία τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων» εκτυλίσσεται στην περιοχή, όπου οι άνθρωποι «δεν έχουν δικαίωμα στη βοήθεια, δολοφονούνται και βομβαρδίζονται μέσα στα σπίτια τους», με τον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, να χαρακτηρίζει την Γάζα «νεκροταφείο παιδιών».

For 1 month, people across#GazaStrip have been denied aid, killed & bombed out of their homes.

Daily

struggles to find bread & water. Blackouts cut people off from loved ones & the rest of the world.

This is forced displacement & humanitarian tragedy of colossal proportions. pic.twitter.com/J12Z4w0hqw

— UNRWA (@UNRWA) November 7, 2023

“I am deeply concerned about clear violations of international humanitarian law that we are witnessing.”

— @antonioguterres on the unfolding catastrophe in the Middle East. https://t.co/MVIrrfwKf7 pic.twitter.com/2tykgy1lku

— United Nations (@UN) November 7, 2023

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πλευρά του δηλώνει ανοιχτός σε «τακτικές παύσεις» στις εχθροπραξίες για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και αποφασισμένος να ελέγξει στρατιωτικά την περιοχή.

Έξι παιδιά σκοτώνονται κάθε ώρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές 10.022 άνθρωποι και χιλιάδες είναι θαμμένοι στα ερείπια και αδύνατο να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, κάθε ώρα που περνά στην Γάζα σκοτώνονται έξι παιδιά και πέντε γυναίκες και το 70% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί με τη βία εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Διάσωση παιδιού από ερείπια:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amr Tabash (@amr.tabash)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει κάνει 229 επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας και η αδυναμία μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας καταδικάζει τους Παλαιστίνιους σε αφανισμό.

Η Σουχάιρ Ζακούτ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην Γάζα δήλωσε στο Al Jazeera ότι τα φορτηγά με την βοήθεια που έχουν μπει στην περιοχή αφότου άρχισε ο πόλεμος είναι όσα έμπαιναν στη Γάζα σε μία ημέρα πριν από τον πόλεμο.

Yesterday, the Palestine Red Crescent teams received 93 trucks loaded with aid from the Egyptian Red Crescent through the Rafah crossing.
These trucks are carrying essential supplies such as food, water, relief items, medical equipment, and medications.

Since October 21, 2023,… pic.twitter.com/EVdiss1GYa

— PRCS (@PalestineRCS) November 7, 2023

Ο Βόλκερ Τουρκ, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που επισκέπτεται την Μέση Ανατολή για να συζητήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι ο μήνας που πέρασε «ήταν ένας μήνας σφαγής, αιματοχυσίας, καταστροφής, απόγνωσης» και πρόσθεσε ότι «οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η ρίζα αυτής της κλιμάκωσης».

Βαρύ τίμημα για τους εκπροσώπους του Τύπου

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δεκάδες δημοσιογράφοι. Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν σκοτωθεί 48 δημοσιογράφοι.

Ο τελευταίος ήταν ο Μουχάμαντ Αμπού Χασίρα, που σκοτώθηκε στην πόλη της Γάζας, όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι της οικογένειάς του με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 42 συγγενείς του, μεταξύ των οποίων οι γιοι του και τα αδέλφια του.

Ο Μουχάμαντ Αμπού Χασίρα εργαζόταν στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Awad

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Γάζα,polemos, gaza