Γάζα: Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης – Οι τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις (videos)

Μεγάλος αριθμός ισραηλινών τανκς κινείται στην κεντρική οδό Σαλαχ-αλ-Ντιν στα περίχωρα της Γάζας και ανοίγουν πυρ εναντίον οποιουδήποτε οχήματος κινείται στην περιοχή Ζαϊτούν, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ισραηλινά άρματα βρίσκονται περίπου 3 χιλιόμετρα μέσα από τον φράχτη που περικυκλώνει την παλαιστινιακή λωρίδα.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι στην περιοχή κινούνται κυρίως οχήματα αμάχων που προσπαθούν να βγουν από την πόλη, που δέχεται καταιγιστικά πυρά από τον ισραηλινό στρατό, μετά και τη

νέα προειδοποίηση των εισβολέων προς τους αμάχους να κινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί συναντούν μεγάλη αντίσταση από τους μαχητές της Χαμάς, που υπερασπίζονται το κέντρο της πόλης της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός με τις κινήσεις του έχει αποκόψει μερικώς τον δρόμο από το βόρειο προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι κινήσεις των τελευταίων ωρών δείχνουν την πρόθεση διεύρυνσης των χερσαίων επιχειρήσεων και μία προσπάθεια πλήρους απομόνωσης της πόλης της Γάζας.

Ο Χάζεμ Κάσεμ, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι ισραηλινά άρματα μάχης πλησιάζουν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας.

«Η παλαιστινιακή αντίσταση επιτέθηκε στα άρματα στην οδό Σαλαχ-αλ-Ντιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, προσθέτοντας ότι ισραηλινά τανκς εισέβαλαν και σε νοτιοανατολικό τμήμα της Γάζας, περιοχή που νωρίτερα είχε δεχτεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από αεροπλάνα.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τα ανατολικά περίχωρα του προσφυγικού καταυλισμού Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera

Βομβαρδισμοί γύρω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο αλ Κουντς της Γάζας, που οι Ισραηλινοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα το βομβαρδίσουν και ζητούν την εκκένωσή του.

Now, continues Israeli air strikes in the Tal Al-Hawa area, in #Gaza where Al-Quds Hospital is located.#GazaUnderAttack #Gazabombing #AlQuds_Hospital pic.twitter.com/AdCqRP0oaP

— PRCS (@PalestineRCS) October 30, 2023

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν υποδομές για τη μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς γύρω από το νοσοκομείο.

Μία Παλαιστίνια δήλωσε στο al Jazeera ότι μόνο σε έναν κεντρικό χώρο του νοσοκομείου συνωστίζονται περίπου 2.000 άμαχοι και ασθενείς- κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με κινητικά προβλήματα.

Επίθεση εναντίον πόλης στο νότιο Ισραήλ

Στο μεταξύ επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν οι Παλαιστίνιοι στην πόλη Νετιβότ, στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες. Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Footage from inside the apartment that was hit by a rocket launched from Gaza. pic.twitter.com/qKMQ724r5w

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 30, 2023 Αλλάζει τακτική η Χεζμπολάχ

Η οργάνωση Χεζμπολάχ, στο νότιο Λίβανο, αλλάζει τακτική και σύμφωνα με το al Jazeera υπάρχει σημαντική κλιμάκωση των συγκρούσεων στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, με σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.

Το περασμένο 24ωρο η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον στόχων βαθιά μέσα στο Ισραήλ, εγκαταλείποντας την τακτική να πλήττει στόχους σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Αντίστοιχα και ο ισραηλινός στρατός βάλλει εναντίον στόχων βαθύτερα στο λιβανέζικο έδαφος.

Η Χεζμπολάχ φέρεται να έχει αναπτύξει νέα όπλα στην περιοχή και ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό drone.

Στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ έχει εμπλακεί και η Ταξιαρχία Αλ Κουντς, το ένοπλο σκέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ, που ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Χανίτα, στο βόρειο Ισραήλ,  σκοτώθηκαν δύο μαχητές της.

Συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ένταση επικρατεί και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο από συγκρούσεις μεταξύ των κατοχικών δυνάμεων και Παλαιστίνιων στην Σιλουάντ, κοντά στη Ραμάλα.

Οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να εκδιώξουν από την περιοχή τους ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν εισβάλει με τεθωρακισμένα οχήματα, όπως καταγράφεται σε βίντεο που ανεβάζει χρήστης του fb.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρή η Γερμανίδα όμηρος της Χαμάς Σάνι Λουκ – «Η κόρη μου δεν είναι πια στη ζωή»

Ισραήλ: Ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο – Νεκρά δεκάδες μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με την Ιερουσαλήμ (videos)

Γάζα: Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης – Πάνω από 600 αεροπορικές επιδρομές σε 24 ώρες (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Γάζα, Ισραηλινά,polemos, gaza, israilina