Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: «Αναβλήθηκαν για ακόμη μια φορά οι συνομιλίες Κιέβου-Μόσχας»

«Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» -όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία– έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

«Δεν πρόκειται μόνο για

την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας που τις οποίες έχουν διατυπώσει και είναι γνωστές. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», επανέλαβε ο Λαβρόφ.

«Η Ρωσία έτοιμη για διαπραγματεύσεις»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ωστόσο φάνηκε πιο έτοιμος για διαπραγματεύσεις σε σχέση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου. «Ένας είναι ο όρος μόνο που θέτουμε: Να είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις», είπε ο πολύπειρος διπλωμάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε το ελληνικό κονβόι από την Ζαπορίζια προς την Μολδαβία (Video/Photos)

Ουκρανία: Είναι αποτελεσματικός ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσίας;

Υπό πολιορκία από τον ρωσικό στρατό Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσός (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα