Πολιτικό στίγμα από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, που μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο

Το δικό του πολιτικό στίγμα δείχνει τις τελευταίες μέρες ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς στο Λονδίνο επικρατεί ανησυχία για την πορεία της υγείας του βασιλιά Καρόλου. Ο Ουίλιαμ επέστρεψε στα καθήκοντά του, αφού πέρασε ένα διάστημα στο πλευρό της συζύγου του, η οποία έκανε εγχείριση τον Ιανουάριο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

με τις δημόσιες εμφανίσεις του έστειλε σαφή μηνύματα, με πιο σημαντική την έκκλησή του «να δούμε τον τερματισμό του πολέμου» Ισραήλ-Χαμάς, «το ταχύτερο δυνατό».

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αύξηση της ανθρωπιστικής στήριξης στη Γάζα. Είναι κρίσιμο να φτάσει βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι», δήλωσε ο Ουίλιαμ, προσθέτοντας: «Μερικές φορές μόνον όταν δούμε την τεράστια κλίμακα του ανθρώπινου πότου αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη μόνιμης ειρήνης».

A statement from The Prince of Wales pic.twitter.com/LV2jMx75DC

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) February 20, 2024

Η δημόσια τοποθέτηση του πρίγκιπα για την κρίση στη Μέση Ανατολή δεν ήταν η μόνη ενέργεια στο θέμα αυτό. Επισκέφθηκε επίσης την έδρα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Λονδίνο, που εμπλέκεται άμεσα στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Ο Ουίλιαμ ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στην περιοχή και μίλησε με εργαζόμενους και εθελοντές.

Ο Ουίλιαμ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, το 2018, όταν έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έκανε επίσκεψη στην περιοχή. Πηγές από το περιβάλλον του παλατιού επισήμαναν στο CNN ότι η δημόσια τοποθέτηση του πρίγκιπα για την ανάγκη να επικρατήσει ειρήνη είναι αποτέλεσμα «της έκτασης του ανθρώπινου πόνου που βλέπουμε».

Ο Ουίλιαμ μίλησε επίσης με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στη νότια Γάζα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι «δεν υπάρχουν πλέον λέξεις για να περιγράψουν αυτό που βλέπουν».

Τις προσεχείς ημέρες ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφτεί συναγωγή για να συζητήσει με νέους από διαφορετικές κοινότητες, που προωθούν τις αξίες της συνύπαρξης και μάχονται τον αντισημιτισμό.

Πηγές του παλατιού τις οποίες επικαλείται το CNN ανέφεραν ότι πριν από τις δημόσιες τοποθετήσεις ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Φόρεϊν Όφις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασιλική οικογένεια παραδοσιακά ακολουθεί στάση πολιτικής ουδετερότητας σε μείζονα πολιτικά θέματα και αποφεύγει τις δηλώσεις για ευαίσθητες υποθέσεις. Ωστόσο η τακτική αυτή αλλάζει τα τελευταία χρόνια, όπως φάνηκε και με την έκφραση υποστήριξης της Ουκρανίας, μετά την ρωσική εισβολή.

Αυτές τις μέρες ο πρίγκιπας παρουσίασε επίσης μια νέα στεγαστική πρωτοβουλία με στόχο την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης στη νοτιοδυτική Αγγλία, με την αξιοποίηση δικής του γης στην περιοχή Νάνσλινταν, σε συνεργασία με μία τοπική φιλανθρωπική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Η διπλωματία των… πάντα – Οι άλλοι πρεσβευτές της Κίνας και ο συμβολισμός

Λίβανος: Επίθεση Χεζμπολάχ με ρουκέτες σε ισραηλινή βάση επιτήρησης

Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος στους αμάχους – Προσχέδιο για ανακωχή στα χέρια της Χαμάς, υπό πίεση ο Νετανιάχου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτικό, Ουίλιαμ,politiko, ouiliam