Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία (Photos)

Με την αιματοβαμμένη σημαία να οδηγεί όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην κεφαλή, ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Περίπου 400 φοιτητές – μέλη της ΠΑΣΠ που συνοδεύουν την ιστορική σημαία βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και πραγματοποιούν πορεία προς την Βασιλίσσης Σοφίας.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα και οι προσυγκεντρώσεις, με περισσότερα από 200 άτομα να βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος και 1.000 στην οδό Πατησίων που ετοιμάζονται με

πορεία να κινηθούν προς την Σταδίου.

Λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

Το κέντρο της Αθήνας είναι πλέον κλειστό για τους οδηγούς, ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, ανήμερα της επετείου της φοιτητικής εξέγερσης του ΄73.

Η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί κάτω από ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό καθώς πάνω από 5.000 ένστολοι στους δρόμους, ενώ έχουν ληφθεί αποφάσεις για αποκλεισμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και προσωρινό κλείσιμο σε σταθμούς του μετρό.

Σημειώνεται πως σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου. Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί του μετρό αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Δεκαεπτά προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Το μεσημέρι η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν (Video)

Συναγερμός για τη κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα