Πόπη Τσαπανίδου: Το άδοξο τέλος μίας σύντομης πολιτικής καριέρας και ένα σενάριο για τη… διάδοχό της!

Όταν ξεκινούσε η αιφνίδια σχέση της Πόπης Τσαπανίδου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς φανταζόταν ότι θα είχε τόσο άδοξο και τόσο σύντομο τέλος.

Πετυχημένη δημοσιογράφος και αναγνωρίσιμο πρόσωπο, εξαιρετικά συμπαθές στο ευρύ κοινό, η Πόπη πήρε τον περασμένο Δεκέμβριο ένα τεράστιο ρίσκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις και φαβορί να… χάσει, το συγκεκριμένο

κόμμα είναι εξ ορισμού ένα… χάος, άρα η απόφασή της ήταν συνειδητά παρακινδυνευμένη.

Έκανε ό,τι μπορούσε, προσφέροντας σε μία ξέπνοη κομματική «στρατιά», φρεσκάδα, δυναμισμό και τηλεοπτική εμπειρία.

Ακόμα και αυθορμητισμό, εντελώς ξένο προς τις συμπεριφορές της “πολιτικής ορθότητας”. Εκείνο το «πρόεδρε, έλα με φόρα» δεν της το συγχώρεσαν ποτέ οι βλοσυροί ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου.

Και τελικά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αδικήθηκε, παρότι τότε δεν φαινόταν ότι έρχεται συντριβή, που θα περιορίσει το κόμμα στις τρεις έδρες. Ο Αλέξης Τσίπρας την τοποθέτησε στην τέταρτη θέση, προτιμώντας άλλους.

Με αποτέλεσμα ήταν να μην εκλεγεί βουλευτής στη δεύτερη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Αμέσως μετά τη συντριβή της 21ης Μαΐου, έκανε το λάθος να εξομολογηθεί στο παρασκήνιο ότι φεύγει, αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης. Προκλήθηκε σάλος και η ίδια ανασκεύασε.

Λέγεται ότι υπήρξε μία συμφωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα από τη μία μεριά και τον Όθωνα Ηλιόπουλο και την Πόπη Τσαπανίδου από την άλλη.

Ότι ο καθηγητής από το Χάρβαρντ και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα παραιτούνταν μετά από λίγο καιρό από την ελληνική Βουλή, καθώς δεν μπορεί να υπηρετήσει και τις δύο θέσεις.

Κι έτσι η Πόπη θα έπαιρνε τη θέση του.

Αυτή η συμφωνία, αν όντως υπήρξε ποτέ, χάλασε μετά την αποχώρηση του Αλέξη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια ή κομματικός θρύλος, που κινείται στη σφαίρα του… αδιασταύρωτου, θα σας γελάσω. Πάντως η Πόπη ήταν μέχρι την Πέμπτη που ο Τσίπρας ανακοίνωσε από το Ζάππειο την παραίτησή του, δίπλα στον πρόεδρο. Έκτοτε δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Τώρα, θα έχετε και την απορία ποιος ή ποια θα την διαδεχτεί. Κι επειδή και γω την έχω, ρώτησα. Ένας μάντης δεν αρκείται στο να διαβάζει τα σημάδια. Βλέπει κάθε πληροφορία, σαν πόλη. Και στην πόλη πας ρωτώντας.

Και μου απάντησαν. Όχι για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την εκλογή της νέας ηγεσίας – ίσως μέχρι τότε να μην τοποθετηθεί εκπρόσωπος τύπου, αλλά τη δουλειά να την κάνει το γραφείο τύπου.

Για μετά μου είπαν δύο πράγματα.

Ότι προφανώς ανάλογα με το ποιος ή ποια θα εκλεγεί αρχηγός θα επιλεγεί και ο/η εκπρόσωπος.

Κι ότι αν είναι η Έφη Αχτσιόγλου η νέα αρχηγός, τότε φαβορί για εκπρόσωπος είναι γυναίκα δημοσιογράφος με τηλεοπτική εμπειρία (κάνει και ραδιόφωνο), πολύ ευθύβολη, το έχει με την κουβέντα, είναι νέα και ανερχόμενη…

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνιακά τρικ και δυσφορία στη ΝΔ με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών – και τα 3+1 σενάρια για Λοβέρδο

Από Σεπτέμβριο το ν/σ για το «Επιτελικό 2.0» – Γιατί δυναμιτίζουν οι Προεδρικοί τη διαδικασία διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Το ξέσπασμα Σπίρτζη, η… Σοσιαλιστική Συμμαχία και η κουβέντα Γεροβασίλη με Τασούλα για τους Σπαρτιάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόπη Τσαπανίδου,popi tsapanidou