Πώς η Μέριλ Στρίπ κινδύνευσε να μην επιλεγεί στο καστ για το «Ο διάβολος φοράει Prada»

Είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada» χωρίς την απαράμιλλη ερμηνεία της Μέριλ Στριπ να υποδύεται την παγωμένη και σνομπ αρχισυντάκτρια περιοδικού μόδας, Μιράντα Πρίσλεϊ, αλλά η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σχεδόν «κόπηκε» από τον ρόλο, σύμφωνα με την παραγωγό της ταινίας, Γουέντι Φίνερμαν, που μίλησε σε podcact του

«Hollywood Gold».

«Με έπαιρναν τηλέφωνο άνθρωποι και μου έλεγαν “Έχεις ξεφύγει; Δεν ήταν ποτέ αστεία, ούτε μια μέρα στη ζωή της”», είπε η Φίνερμαν για την Στριπ.

«Ήταν αστεία και έκαναν λάθος, αλλά αυτός ήταν ξεκάθαρα ένας διαφορετικός ρόλος για εκείνη», πρόσθεσε ο Φίνερμαν, ενώ θυμήθηκε τις πιο κωμικές ερμηνείες της Στριπ στα «She-Devil» και «Death Becomes Her».

Πριν από το 2006, όταν κυκλοφόρησε το «Ο διάβολος φοράει Prada», η Στριπ είχε αναγνωριστεί ως κυρίως δραματική ηθοποιός, γνωστή για τις βραβευμένες με Όσκαρ ερμηνείες της στα «Η εκλογή της Σόφι» (Sophie’s Choice) και «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (Kramer vs. Kramer).

Alright, everyone! Gird your loins. This is why Meryl Streep almost didn't get casted in "The Devil Wears Prada!" https://t.co/NtPJSvlPge pic.twitter.com/g4WiijHJSl

— E! News (@enews) December 7, 2023

Τελικά έλαβε μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Μιράντα Πρίσλεϊ , την γυναίκα-αφεντικό που εμπνέει τρόμο στους υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένων των βοηθών της, που υποδύονται η Αν Χαθαγουέι και η Έμιλι Μπλαντ.

Ο χαρακτήρας, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τη Lauren Weisberger στο ομώνυμο μυθιστόρημά της το 2003, είναι ευρέως γνωστό ότι εμπνεύστηκε από την εκδότη της Vogue Άννα Γουίντουρ.

«Νομίζω ότι (το κάστινγκ της Στριπ) ήταν μέρος της διασκέδασης του απροσδόκητου», πρόσθεσε η Φίνερμαν, προτού εξιστορήσει τη διαδικασία της συνεργασίας με τη θρυλική ηθοποιό και την επίσκεψη στο σπίτι της με κλασέρ γεμάτα ιδέες για την ταινία.

«Η Στριπ με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “Γουέντυ, τι άλλο έχεις; Πού είναι το όλο θέμα;”. Είναι καταπληκτική», είπε ο Φάινερμαν.

«Έμεινε πιστή στον χαρακτήρα της όλη την ώρα. Κατέστησε πολύ σαφές ότι κάνει τις επιλογές της και μένει σε αυτές», είπε η Φίνερμαν, προσθέτοντας ότι η Στριπ επέλεξε την εμβληματική πλέον γκρίζα περούκα για τον ρόλο, παρόλο που το στούντιο είχε «μερικές επιφυλάξεις για αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Η Σελένα Γκόμεζ επιβεβαιώνει τη σχέση της με τον Μπένι Μπλάνκο

Κώστας Κόκλας για ισχαιμικό επεισόδιο: «Ήμουν τυχερός – Ήταν ένα καμπανάκι» (Video)

Keisha Nash Whitaker: Πέθανε στα 51 της η ηθοποιός – Έδινε μάχη με την ανορεξία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Μέριλ Στρίπ, Prada,pos, meril strip, Prada