Προφιτερόλ αμερικάνικου στυλ, με παγωτό βανίλια

Τα αγαπημένα σε όλους τραγανά σουδάκια, γεμίζονται με παγωτό βανίλια και περιχύνονται με την πιο απλή και εύκολη σάλτσα σοκολάτας, σε ένα αμερικάνικου τύπου λαχταριστό προφιτερόλ.

Το κλασικό αυτό επιδόρπιο είναι ιδανικό για συγκεντρώσεις και παρέες, καθώς τα σουδάκια (50 τεμάχια η δόση) μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη μέρα, όπως και η σάλτσα και να γεμιστούν με παγωτό

την ώρα του σερβιρίσματος.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη choux

100 γραμμάρια βούτυρο

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση

Παγωτό βανίλια, έτοιμο ή σπιτικό

Για τη σάλτσα σοκολάτας

250 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, πλήρης

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε την ζύμη των σου, βάζοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η μεγαλύτερη ποσότητα, ρίξτε το νερό και αφήστε το να κοχλάσει.

2. Όσο σιγοβράζει το υγρό, προσθέστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα, χωρίς να το κατεβάσετε από τη φωτιά μέχρι η ζύμη να αρχίσει να μαζεύεται σαν μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο, για 10 λεπτά.

3. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C στις αντιστάσεις και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

4. Με ένα μίξερ χειρός, ξεκινήστε να χτυπάτε το μίγμα του αλευριού και να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί τον πρώτο προτού προσθέσετε το επόμενο. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σαν πηκτή πάστα.

5. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ (σακούλα ζαχαροπλαστικής) και σχηματίστε με αυτό σουδάκια (το καθένα περίπου με 2 κουταλιές της σούπας ζύμη), σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Θα πάρει περίπου 16 στο κάθε ταψί. Στη συνέχεια βρέξτε το δάκτυλό σας και ισιώστε τις κορυφές τους.

6. Ψήστε 2 ταψιά ταυτόχρονα, αν θέλετε, για 15 λεπτά, εναλλάσσοντας τη θέση τους όμως στα μισά του ψησίματος.

7. Βγάλτε τα από το φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ο C. Τρυπήστε τα στο πλάι, με ένα μαχαιράκι, και επιστρέψτε τα στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Αυτό θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν εσωτερικά, να ροδίσουν εξωτερικά και να γίνουν τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

8. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα σοκολάτας, βάζοντας την τριμμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, 3-4 φορές, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σάλτσα. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει καλά.

9. Όταν είσαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, χωρίστε τα κρύα σου, στη μέση με το μαχαίρι και γεμίστε τα με το παγωτό βανίλια που έχετε αφήσει να μαλακώσει λίγο και το έχετε βάλει μέσα σε ένα κορνέ. Περιχύστε με τη σάλτσα και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακό λαβράκι ολόκληρο, στο φούρνο, με κάπαρη και ελιές

Παγωτό μπανάνα – φράουλα, με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

Ανοιξιάτικη πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών, με ντρέσινγκ ηλιόσπορου (vegan)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προφιτερόλ,profiterol