Πρόκληση Βορίδη προς ελεύθερους επαγγελματίες: Εθελοντικό το τεκμαρτό εισόδημα – Ο έντιμος φορολογούμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα (video)

Να μην κατανοεί καθόλου τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των ελεύθερων επαγγελματιών για τις αλλαγές που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες (28/11) στην Βουλή, έδειξε ο Μάκης Βορίδης.

Με ελαφρώς ειρωνικό χαμόγελο, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι το τεκμαρτό εισόδημα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο είναι εθελοντικό.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι όποιοι δεν συμφωνούν θα «πατήσουν το κουμπί του ελέγχου» και θα δώσουν στην ουσία εντολή στο κράτος για πλήρη έλεγχο και σε βάθος όλων

των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τους σε βάθος πενταετίας.

«Αφού είσαι ακέραιος και έντιμος φορολογούμενος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, έσπευσε να προσθέσει ότι η ΝΔ είχε πει και προεκλογικά ότι θα έκανε αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς μιλούσε στο πρόγραμμά της για «φορολογική συμμόρφωση».

«Η φορολογική συμμόρφωση είναι οικιοθελής, αφού το τεκμαρτό είναι εθελοντικό», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο Μάκης Βορίδης.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δεν δίστασε να προβλέψει ότι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών θα αποδεχθεί το τεκμαρτό και δεν θα επιλέξει τον έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε»

Χαρίτσης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Νομοθετική πρόταση από την ΚΟ των «11» αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις αναβολές

Βουλή: Κόντρες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τα μάρμαρα

Keywords
Τυχαία Θέματα