Πρωτότυπο ορεκτικό, καβουροσαλάτα σε σχήμα ποντικών

Ένα πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο σνακ που αποτελείται από μια απλή και εύκολη σαλάτα με στικ καβουριών (σουρίμι), σε σχήμα ποντικών, για να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά για τη Συνταγή

180 γραμμάρια ραβδάκια στικ καβουριών (σουρίμι)

140 γραμμάρια τυρί κρέμα

2 αυγά βρασμένα σφικτά

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Για τη διακόσμηση

2

ραπανάκια

Μερικούς μαύρους κόκκους πιπεριού ή μερικές μαύρες ελιές

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Μερικά φύλλα σγουρού μαρουλιού και κομμάτια τυριού, για την πιατέλα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, τρίψτε τα ραβδάκια καβουριών όπως είναι παγωμένα, στη λεπτή μεριά του τρίφτη. Κρατήστε ένα μπαστουνάκι σουρίμι στην άκρη για τις ουρές των ποντικών. Αν δεν τρίβονται καλά, τρίψτε τα στη χοντρή μεριά και ψιλοκόψτε τα καλά με το μαχαίρι. Αφήστε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

2.Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε.

3.Τρίψτε τα βρασμένα και ξεφλουδισμένα αυγά (αφού έχουν κρυώσει καλά) στη λεπτή μεριά του τρίφτη και αδειάστε τα κι αυτά στο μπολ.

4.Πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου (αν επιθυμείτε χρησιμοποιήστε λιγότερο σκόρδο) και τρίψτε το σκληρό κίτρινο τυρί στη λεπτή μεριά του τρίφτη. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε τις γεύσεις και προσθέστε λίγο αλάτι, αν απαιτείται, και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5.Σκεπάστε με μεμβράνη το μπολ με το μίγμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει και να πλάθεται.

6.Κόψτε λεπτές λωρίδες από το μπαστουνάκι καβουριών που έχετε κρατήσει στην άκρη, για τις ουρές των ποντικών. Καθαρίστε τα φρέσκα ραπανάκια και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Κόψτε την κάθε ροδέλα στη μέση, για να σχηματίσετε τα αυτιά των ποντικών. Οι μαύροι κόκκοι πιπεριών θα είναι τα μάτια και η μύτη αλλά θα πρέπει να αφαιρεθούν έπειτα διότι δεν είναι βρώσιμοι. Χρησιμοποιήστε μικρά κομματάκια μαύρης ελιάς.

7.Χωρίστε το μίγμα σε 7 ή 9 μπάλες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε και πλάστε την κάθε μία με τα χέρια σας σε σχήμα αχλαδιού. Τυλίξτε το κάθε αχλαδάκι στα τρίμματα στικ που έχετε κρατήσει στην άκρη και τοποθετήστε τις ουρές, τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά των ποντικών. Στολίστε τους ποντικούς πάνω σε μια πιατέλα με φύλλα σγουρού μαρουλιού και διάσπαρτα κομμάτια τυριού και απολαύστε!!!  

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι gingerbread και 5 ιδέες για εναλλακτικές κατασκευές

Γλειφιτζούρια παρμεζάνας (τουίλ), σαν γκουρμέ δαντέλα

Ακαταμάχητα μπράουνις με στιγμιαίο καφέ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτότυπο,prototypo