Προβάδισμα Τζιτζικώστα σε νέο γκάλοπ της Metrisi

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και δεύτερο γκάλοπ, μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, δίνει προβάδισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Βαγγέλη Μειμαράκη να ακολουθεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται τρίτος. Οι μεταξύ τους διαφορές δεν δείχνουν, πάντως, μη αναστρέψιμες – πράγμα που κάνει και τους τρεις να αισιοδοξούν.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Metrisi, η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου – 3η Δεκεμβρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας

προηγείται τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,8%.

Ερωτήθηκαν όσοι δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου. Ο περιφερειάρχης είναι μπροστά με 6 μονάδες (29,2 έναντι 23, 3) και τρίτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «σκάρτες» 2 μονάδες από τον κ. Μειμαράκη.

Από την πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αμφισβητούνται τα αποτελέσματα και των δυο μετρήσεων, με το επιχείρημα ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες».

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο κ. Μητσοτάκης, αν και αποφεύγει να τοποθετηθεί δημοσίως.

Στον αντίποδα ο κ. Τζιτζικώστας, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποφεύγουν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

εσωκομματικές εκλογέςανάδειξη αρχηγού ΝΔδημοσκόπηση MetrisiHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα