Πυρ ομαδόν από τους διαγραφέντες κατά Κασσελάκη: «Γελοιοποιεί και διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπάτησε τα μέλη»

Ανοιχτή σύγκρουση έχει ξεσπάσει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα διαγραφέντα στελέχη (Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας) να χρησιμοποιούν σκληρές και απαξιωτικές εκφράσεις κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη σε μπαράζ δημόσιων δηλώσεων.

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις που έγιναν δημόσια για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, δυναμίτισαν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη

δίνουν «ραντεβού» με την ηγεσία στην Κεντρική Επιτροπή στις 11 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το κόμμα, μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Φίλης: Οδηγούμαστε σε εκφυλισμό και διάλυση – Αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, με εξωπολιτικούς παράγοντες»

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητά μου ως ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ την έχω υποστηρίξει και την υποστηρίζω με το καθημερινό παράδειγμά μου. Δεν μπορεί αν μου τη στερήσει ο κύριος Κασσελάκης», είπε ο Νίκος Φίλης ενώ έκανε λόγο για «εκφυλισμό και γελοιοποίηση» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούω από πολύ κόσμο, ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα της Αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση», σημείωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/10) στο Open.

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, με εξωπολιτικούς παράγοντες»

«Πάντως ο Κασσελάκης δεν είναι μόνος του. Εξελέγη πρόεδρος αλλά όχι με εντολή να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τους διαφωνούντες και να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό κόμμα έξω από την κυβερνητική του πορεία. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές μας απόψεις. Γι’ αυτό είχαμε ένα συνέδριο μπροστά μας, το οποίο αναβάλει ο κ. Κασσελάκης και χωρίς τους ανθρώπους που διαφωνούν, τους οποίους διασύρει. Δεν θέλω να πω τι μου είπε σε ιδιωτική συζήτηση. Δυστυχώς, εδώ υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, με εξωπολιτικούς παράγοντες», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης

Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην γραμματέας του κομματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για «αρρωστημένο αρχηγισμό» του Στέφανου Κασσελάκη

Επίσης μίλησε για παράκεντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα: «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό, πρόκειται για παράκεντρα», ενώ πρόσθεσε πως Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη είχαν σχέδιο ρήξης.

Παράλληλα σχολίασε ότι «είναι κατάντια που ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το κόμμα» ενώ ζήτησε να παρέμβει ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. «Εκτός από τον Τσίπρα, οφείλουν να μιλήσουν Γεροβασίλη και Παππάς» είπε ακόμη ο πρώην βουλευτής.

Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου – Δεν έχω διάθεση να φύγω»

Την άποψη ότι δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί», σημείωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται…».

«Εχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες. Εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές», κατέληξε.

Σε σχέση με τα όσα είχε πει ο ίδιος για νέο πολιτικό φορέα, για τον οποίο ανέφερε και όνομα, ο κ. Βίτσας δήλωσε τώρα πως «δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος» και υποστήριξε πως δεν ανακοίνωσε κάποιο όνομα αλλά απάντησε στην ερώτηση, λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».

Μπαλτάς: Αστείο φαινόμενο οι διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εξευτελιστεί ως κόμμα» εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σημειώνοντας ότι περιμένει τη διαγραφή του.

Μιλώντας στο ACTION24, ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για καταστροφική πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα αστείο φαινόμενο. «Υπάρχουν διαταγές διαγραφών που απευθύνονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις της επιτροπής αυτής, θα τη διαγράψει; Δεν ξέρω πού πηγαίνουμε με αυτή τη πορεία», αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως τίθεται θέμα με την καταλληλόλητα του κ. Κασσελάκη να προΐσταται σε ένα τέτοιο κόμμα, ενώ εκτίμησε πως θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Κάποια στιγμή πρέπει κι αυτός να πει τη γνώμη του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του κόμματος

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τσίπρα ζητούν, με αιχμές εναντίον του, οι διαγραφέντες από τον Κασσελάκη

Όλγα Γεροβασίλη: Ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον Κασσελάκη (video)

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης – Παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρ, Κασσελάκη, Γελοιοποιεί, ΣΥΡΙΖΑ,pyr, kasselaki, geloiopoiei, syriza