Ράφα: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση – Νέες προειδοποιήσεις για ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή

Εντείνεται η ανησυχία για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, την οποία το Ισραήλ «σφυροκοπά» αεροπορικώς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι καταρτίζει λεπτομερές σχέδιο για την επιχείρηση και για την ασφαλή έξοδο του 1,5 εκατομμυρίου εκτοπισμένων παλαιστινίων στην περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις για ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή.

«Θα το κάνουμε! Θα πιάσουμε τα εναπομείναντα τάγματα τρομοκρατών της Χαμάς στη Ράφα, που

είναι το τελευταίο προπύργιο. Θα τα καταφέρουμε παρέχοντας παράλληλα ένα ασφαλές πέρασμα για τον άμαχο πληθυσμό, για να μπορέσει να φύγει», αναφέρει.

Νέες προειδοποιήσεις

Οι παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι βρίσκονται σε απόγνωση με τους ευρωπαίους αξιωματούχους να προειδοποιούν για πολλοστή φορά πως μια πιθανή ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Ράφα θα οδηγήσει σε ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε: «Επαναλαμβάνω την προειδοποίηση πολλών κρατών μελών της Ε.Ε. ότι ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα οδηγούσε σε ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή και σε σοβαρή ένταση με την Αίγυπτο».

Ενώ, από την πλευρά της, η γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, τόνισε ότι «οι άνθρωποι στη Γάζα δεν μπορούν να εξαφανιστούν στον αέρα».

«Πόσες φορές μας είπαν ψέματα»

«Είπαν ότι η Ράφα θα είναι ασφαλές μέρος. Πόσες φορές μάς είπαν ψέματα; Ότι αυτό το μέρος θα είναι ασφαλές και μετά να το παίρνουν πίσω και να μας βομβαρδίζουν; Η Ράφα είναι δύο δρόμοι. Αν βομβαρδίσουν τον ένα από αυτούς, χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν και μπορεί να είμαστε ανάμεσά του», επισημαίνουν εκτοπισμένοι παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς Aqsa TV επικαλούμενο τις δηλώσεις ενός ανώτερου ηγέτη της Χαμάς σήμερα.

Βορειότερα, στη γειτονική Χαν Γιούνις, όπου συνεχίζεται το «σφυροκόπημα», το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει εξολοθρεύσει 2.500 μαχητές της Χαμάς. Μάλιστα, ο αρχηγός του ισραηλινού Επιτελείου στρατού, Χέρτζι Χαλεβί δηλώνει: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τις μάχες στη Χαν Γιούνις. Απέχουμε πολύ από την ολοκλήρωση (της επιχείρησης) και για μας αποτελεί έως τώρα μια μεγάλη επιτυχία».

«Θα είναι το τέλος του Νετανιάχου»

Κι ενώ τα στοχευμένα ισραηλινά χτυπήματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο συνεχίζονται, ο ιρανός υπουργός εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό προειδοποιεί πως μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου, θα σημάνει το τέλος του Νετανιάχου.

«Οποιαδήποτε κίνηση του σιωνιστικού καθεστώτος για επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο θα σημάνει το τέλος του του Νετανιάχου και το τέλος της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός παραμένει στο στόχαστρο χιλιάδων αγανακτισμένων ισραηλινών, οι οποίοι απέκλεισαν κεντρικές λεωφόρους του Τελ Αβιβ ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των ομήρων που ακόμα βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς. 

Διαβάστε επίσης:

Δεν το βάζει κάτω ο Κάρολος – Χαμογελαστός στο πλευρό της Καμίλα

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Βασιλιάς Κάρολος: Το ευχαριστώ για την υποστήριξη και η οργή για τα ψεύτικα βιβλία στο Αmazon

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράφα, Θέμα, – Νέες,rafa, thema, – nees