Ρέντης: Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του 31χρονου αστυνομικού

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του 31χρονου αστυνομικού, που τραυματίστηκε βαριά από ναυτική φωτοβολίδα, έξω από γήπεδο στο Ρέντη και παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας για 13η ημέρα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν νωρίτερα το πρωί οι θεράποντες ιατροί, έδειξαν ότι ο οργανισμός του δεν έχει αποβάλει τις ουσίες από τα κατασταλτικά φάρμακα, με συνέπεια να μην μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία αφύπνισης.

Όπως είπαν ιατρικές πηγές στο topontiki.gr, θα πρέπει

να περιμένουν ακόμα δυο 24ωρα μέχρι να «καθαρίσει» ο οργανισμός του από τα φάρμακα, για να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της αφύπνισης που περιλαμβάνει νευρολογικά τεστ, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση λειτουργίας του εγκεφάλου του.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν «ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως ο 31 ετών άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά με ναυτική φωτοβολίδα σε κεντρική αρτηρία του αριστερού του ποδιού στις 7 Δεκεμβρίου. Έχει υποβληθεί σε τρία χειρουργεία, εκ των οποίων τα δυο ήταν η αφαίρεση της ναυτικής φωτοβολίδας από το αριστερό του πόδι, ο χειρουργικός καθαρισμός του βαρύτατου τραύματος από τα θραύσματα της φωτοβολίδας που τον έπληξε και το τρίτο ο ακρωτηριασμός του κάτω άκρο του, στις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς το τρίτο χειρουργείο ήταν δυστυχώς μονόδρομος καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος σηψαιμίας.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά το έργο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών – Θα διαθέτει κατοικίες για γιατρούς και νοσηλευτές

Εγκυμοσύνη: Τι προσφέρει η ενδοφλέβια χορήγηση σιδήρου σε ασθενείς με σιδηροπενία

ΟΕΝΓΕ: «Κοροϊδία η αύξηση της αποζημίωσης στις εφημερίες μας. Αντιστοιχεί σε 1 ευρώ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέντης, Παρασκευή, 31χρονου,rentis, paraskevi, 31chronou