Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Fake news ότι τα έβαλε με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές – Τι συνέβη με το βίντεο του ηθοποιού

Ένα viral βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο τα έβαλε με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά μέσα όπως το CNN και το AP διαπιστώνουν ότι ο ηθοποιός στην πραγματικότητα γύριζε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ο Ντε Νίρο φαίνεται να φωνάζει: «Αυτό δεν είναι ταινία! Αυτό δεν είναι ταινία!.. Κινηθείτε πίσω από το οδόφραγμα. Σου αρέσει να λες βλακείες; Τότε να πας σπίτι!».

Robert De Niro n'engueulait pas des manifestants pro palestiniens, il jouait dans une série Netflix mais les mensonges ne font pas peur aux propagandistes de l’extrême-droite israélienne… pic.twitter.com/pLSIrAd3NH

— Marcel (@realmarcel1) May 2, 2024

Ορισμένοι φιλοϊσραηλινοί λογαριασμοί άρχισαν να κοινοποιούν το βίντεο την Τρίτη στο X, με λεζάντες που υποδηλώνουν ότι ο Ντε Νίρο στέκεται δίπλα στο Ισραήλ και ότι αντιμετώπιζε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που υποτίθεται ότι ήταν εκτός κάμερας (κανένας διαδηλωτής δεν φαίνεται στο βίντεο).

«Αυτό είναι επικίνδυνο και λένε ότι θα το ξανακάνουν! Πάλι! Δεν το θέλεις αυτό. Δεν το θέλεις αυτό. Κανείς μας δεν το θέλει αυτό. Άντε. Ας σοβαρευτούμε», λέει ο Ντε Νίρο στο βίντεο, το οποίο υπέστη επεξεργασία ώστε να περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών λεζάντων που υποδηλώνουν ότι ο ηθοποιός μιλούσε για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ηθοποιού είπε στο CNN ότι το βίντεο όπως έχει αναρτηθεί είναι εντελώς εκτός πλαισίου και ότι ο ηθοποιός έλεγε ατάκες απευθείας από ένα σενάριο για μια νέα τηλεοπτική σειρά που γυρίζει στη Νέα Υόρκη.

Algunos fachos están circulando un video donde aparece Robert De Niro en Nueva York supuestamente confrontando a manifestantes que apoyaban a palestina de los ataques ilegítimos de Israel en Gaza, y esto es FALSO.

El video es una escena de la nueva produccion de Netflix “Day… pic.twitter.com/BJAyxvNzjq

— Zoar Miranda (@zoarmiranda) May 1, 2024

«Αυτό που είδατε ήταν μια σκηνή από τη σειρά του Netflix “Zero Day” με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να διαβάζει γραμμές όπως είναι στο σενάριο», είπε ο εκπρόσωπός του.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στο CNN ότι το βίντεο γυρίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας επιτόπιας πρόβας» για τη σειρά «Zero Day», στις 27 Απριλίου.

Στο βίντεο, ο ηθοποιός του «Civil War» Τζέσε Πλέμονς – ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Ντε Νίρο στη σειρά – φαίνεται να στέκεται στο βάθος.

Το «Zero Day» είναι ένα επερχόμενο πολιτικό θρίλερ στο οποίο ο Ντε Νίρο υποδύεται έναν δημοφιλή αλλά περίπλοκο πρώην Αμερικανό πρόεδρο που βγαίνει από τη συνταξιοδότηση για να ηγηθεί μιας επιτροπής επιφορτισμένης με τη διερεύνηση μιας καταστροφικής παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του Netflix.

Robert De Niro wasn't shouting at pro-Palestinian protestors in a video circulating on social media; the actor was actually filming a new Netflix show on location, his rep explained.

“De Niro’s lines were 100% scripted. The video was a small snippet from a rehearsal scene from… pic.twitter.com/B5FJeK4NY1

— Variety (@Variety) May 2, 2024

Η σειρά έξι επεισοδίων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή.

Το πρωί της Τετάρτης, αφού κοινοποιήθηκε ταχύτατα από πολλούς φιλο-ισραηλινούς λογαριασμούς και influencers, το βίντεο διαγράφηκε από πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε επίσης από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με τίτλο, «Παρακολουθήστε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να αντιμετωπίζει φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη», αλλά το άρθρο έκτοτε κατέβηκε με μια ειδοποίηση σφάλματος 404 που εμφανίζεται στη αναζήτηση του Google.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη πρόβα της Μαρίνας Σάττι! (Video)

Η Κέιτ Μίντλετον φωτογραφίζει την 9χρονη κόρη της για τα γενέθλιά της (Photo)

Το μεγάλο… απωθημένο του Ozzy

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Fake,robert nte niro, Fake