Ρολό κέικ με κρέμα τύπου στρατσιατέλα

Εντυπωσιακό ελβετικό ρολό, με ανάλαφρο παντεσπάνι, αφράτη γέμιση κρέμα βανίλιας και τρίμματα σοκολάτας που θυμίζει το ιταλικό παγωτό στρατσιατέλα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το ρολό με την κρέμα της γέμισης, να το περιχύσετε με ένα απλό γλάσο σοκολάτας γκανάζ ή να το αφήσετε σκέτο, πασπαλισμένο με αχνοζάχαρη.

Υλικά για τη Συνταγή

Για

το παντεσπάνι

6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο

Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

1 συσκευασία σκόνη πουτίγκας με γεύση κρέμα

300 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί του φούρνου.

2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά και έπειτα με προσεκτικές κινήσεις με μια λαστιχένια σπάτουλα ενσωματώστε το κοσκινισμένο αλεύρι.

3. Απλώστε το μίγμα στο ταψί, ισιώστε καλά την επιφάνειά του και ψήστε για περίπου 15-18 λεπτά.

4. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι και είναι έτοιμο, σκεπάστε το όπως είναι ζεστό με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αναποδογυρίστε το προσεκτικά με μια κίνηση, ξεκολλήστε το αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια της πετσέτας, τυλίξτε το σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του.

5. Ετοιμάστε τη γέμιση: βράστε το γάλα μαζί με τη σκόνη πουτίγκας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί μέχρι να αφρατέψει, αραιώστε το μίγμα της κρέμας πουτίγκας με λίγη από την ποσότητα της σαντιγί. Ενσωματώστε και την υπόλοιπη σαντιγί και βάλτε και την τριμμένη σοκολάτα.

6. Ξετυλίξτε προσεκτικά το παντεσπάνι και αλείψτε το με τα 3/4 της κρέμας, τυλίξτε το ξανά σε ρολό, επικαλύψτε το με την υπόλοιπη κρέμα και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 

Διαβάστε επίσης:

«Πειραγμένο» καροτοτζατζίκι

Το ζουμερό και αρωματικό κέικ λεμόνι των Starbucks, με ελαιόλαδο

Υγιεινή και δροσερή μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρολό,rolo