Ρολό κολοκυθιών στο φούρνο, γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Μια γρήγορη και εύκολη καλοκαιρινή συνταγή για ένα πεντανόστιμο ρολό με ψητά κολοκυθάκια γεμιστό με ζαμπόν και τυρί που θα κατακτήσει τους καλεσμένους σας από την πρώτη μπουκιά.

Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό μαζί με κρεατικά, να αποτελέσει ένα ελαφρύ δείπνο ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο με τη συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας.

Υλικά για τη Συνταγή

3 κολοκυθάκια μακριά, κομμένα σε φέτες

150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)

200 γραμμάρια τυρί σε φέτες (μετσοβόνε, προβολόνε ή άλλο ημίσκληρο πικάντικο τυρί καλής

ποιότητας )

Λίγη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε καλά τα κολοκυθάκια κάτω από τρεχούμενο νερό, κόψτε τις άκρες τους και με τη βοήθεια ενός μαντολίνου (κόφτης λαχανικών), κόψτε τα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού (5mm).

2. Ψήστε τις φέτες σε σχαροτήγανο, σε αντικολλητικό τηγάνι ή ακόμα και σε ταψί στο φούρνο με μερικές σταγόνες λάδι και στρώστε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο, προσέχοντας ώστε να επικαλύπτει λίγο η μια φέτα την άλλη. Αλατοπιπερώστε τις ελαφρά.

3. Καλύψτε τις φέτες κολοκυθιού με τις φέτες ζαμπόν και έπειτα με τις φέτες τυριού της επιλογής σας, φροντίζοντας να επικαλύπτονται λίγο κι αυτές.

4. Τυλίξτε σφικτά σε ρολό, από την στενή μεριά του, προσεκτικά να μην διαλυθεί και καλύψτε το με τη λαδόκολλα. Στρίψτε τις άκρες του χαρτιού σαν καραμέλα και τοποθετήστε στο ψυγείο το ρολό για 1 περίπου ώρα, στο πιο κρύο ράφι, για να ξεκουραστεί.

5. Όταν παγώσει και σφίξει το ρολό, ξετυλίξτε το προσεκτικά, αλείψτε το με ελαιόλαδο παντού και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.

6. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30-40 λεπτά. Σερβίρετέ το ζεστό, κομμένο σε φέτες και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Νοσταλγικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού

Καλοκαιρινή σαλάτα με κους κους και ψητό χαλούμι

Πράσινες πιπεριές γεμιστές, από την Πόλη, με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα