Ρωσία: Εισβολή στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν όπου προσγειώθηκε αεροσκάφος από το Ισραήλ (Videos)

Το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα, της πρωτεύουσας της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, έκλεισε απόψε καθώς πολλοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό όταν ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, αρκετοί άνδρες μπήκαν δια της βίας στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι έφτασαν στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Uno dei

terminal dell'aeroporto di Makhachkala è stato effettivamente sequestrato da una folla di daghestani che volevano trovare israeliani.

Gli agenti di polizia non interferiscono, ma sostengono addirittura la folla inferocita. pic.twitter.com/N1CE0oKZaC

— elisamariastel1 (@elisamariastel1) October 29, 2023

Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν δεκάδες άτομα να ανοίγουν δια της βίας τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο. Σε ένα βίντεο ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στο φτερό ενός αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Red Wings.

Οι αρχές του Νταγκεστάν ανακοίνωσαν πως υπάρχουν «τραυματίες» μετά την εισβολή πλήθους εχθρικού έναντι των Εβραίων.

Ρωσικές δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στο αεροδρόμιο και έβαλαν τέλος στο επεισόδιο αυτό στις 22:20 (τοπική ώρα· 21:20 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Flightradar ανέφερε ότι μια πτήση αυτής της εταιρίας, προερχόμενη από το Τελ Αβίβ, προσγειώθηκε στις 19.00, τοπική ώρα. Το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο Sota μετέδωσε ότι επρόκειτο για μια πτήση τράνζιτ που θα απογειωνόταν ξανά στις 21.00, συνεχίζοντας το ταξίδι προς τη Μόσχα.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, προτού να διεισδύσουν στον τερματικό σταθμό, επιχείρησαν να ελέγξουν τα διαβατήρια ανθρώπων που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, αναζητώντας ανάμεσά τους ισραηλινούς πολίτες. Ένας από αυτούς διακρίνεται σε ένα βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν» ενώ άλλοι φωνάζουν «Αλλάχ ακμπάρ».

Una folla di daghestani, dopo aver fatto irruzione nell'aeroporto, corre intorno agli uffici e controlla se vi si nascondono ebrei pic.twitter.com/dJS4jA0Crl

— Cittadino del Mondo (@ilmondoeditutti) October 29, 2023

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Πληροφοριών της Τσετσενίας, ο Άχμεντ Ντουντάγιεφ, έκανε έκκληση για «ηρεμία» και ζήτησε να αποφευχθούν οι «προκλήσεις» καθώς η ατμόσφαιρα στον ρωσικό Καύκασο είναι τεταμένη. Με τις επιθέσεις εναντίον Εβραίων «παίζετε το παιχνίδι των εχθρών μας που προκαλούν σκόπιμα τον κόσμο με φόντο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση» ανέφερε σε ένα βίντεο.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μαχατσκάλα είναι κακό. Πολύ, πολύ κακό», σχολίασε στην πλατφόρμα Χ η διευθύντρια του καναλιού RT, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Επείγουσα έκκληση στους πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν νότια

Ερντογάν: Τροποποίηση του Συντάγματος ο στόχος για τον δεύτερο αιώνα της Τουρκίας

Εισαγγελέας ΔΠΔ για Γάζα: «Εγείρεται ζήτημα ποινικών ευθυνών όταν παραβιάζονται δικαιώματα αμάχων»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Εισβολή, Νταγκεστάν, Ισραήλ Videos,rosia, eisvoli, ntagkestan, israil Videos