Ρωσία: Νεκρός κι άλλος ολιγάρχης και βουλευτής του κόμματος του Πούτιν

Άλλος ένας Ρώσος ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων του συστήματος Πούτιν που έχουν χάσει την ζωή τους από τότε που έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο 77χρονος Νικολάι Μπόρτσοφ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή Λίπετσκ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου.

Died Nikolay Bortsov, one of the richest deputies of the Russian State Duma

He died at the age of 78. He was a deputy from Putin's "United Russia" party.

In

2022, Bortsov was ranked ninth on the list of the richest deputies of the State Duma, his declared income was 659.8… pic.twitter.com/ofrq4pyH5j

— NEXTA (@nexta_tv) April 23, 2023

Ο Μπόρτσοφ ήταν από τους πιο πλούσιους βουλευτές του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, με περιουσία που υπολογίζεται στις 500 χιλιάδες ευρώ, την οποία απέκτησε ρευστοποιώντας το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας χυμών Lebeyansky, που αποκτήθηκε από την PepsiCo.

Ο Μπόρτσοφ ήταν βουλευτής επί δύο δεκαετίες με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και γύρω από το όνομά του υπάρχει ένα μυστήριο και στη Βρετανία, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πάρει άδεια διαμονής, ενώ ο ίδιος αρνείτο κάτι τέτοιο. Οι βρετανικές αρχές είχαν συμπεριλάβει το όνομά του στη λίστα με τα άτομα που υφίστανται κυρώσεις λόγω των σχέσεών τους με το Κρεμλίνο.

Στην Ουκρανία έχει καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση γιατί αναγνώρισε την ανεξαρτησία των «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο μακρύς κατάλογος με τους μυστηριώδεις θανάτους

Ο Μπόρτσοφ προστέθηκε στον κατάλογο με τους περίπου 40 προβεβλημένους Ρώσους ολιγάρχες, επιστήμονες και στρατιωτικούς που έχουν βρεθεί νεκροί κάτω από περίεργες συνθήκες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

In russia, the 2nd member of the State Duma from the pro-government United Russia party died in one day
Following the representative of the Lipetsk region, Mykola Bortsov. Picbe
The parliamentarian from Karachay-Cherkessia Jasharbek Uzdenov has also died died. pic.twitter.com/zs9ROkCobV

— Tracey/UkrzaliznytsiaFella #NAFO (@trajaykay) April 23, 2023

Πολλοί θάνατοι αποδόθηκαν σε «αυτοχειρίες», κάποιοι έπεσαν από παράθυρα κτηρίων, άλλοι δηλητηριάστηκαν ή δολοφονήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε σχέση με αυτούς τους θανάτους, αλλά τα δυτικά ΜΜΕ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που έχουν πεθάνει τους τελευταίους 14 μήνες.

Photo: The Sun

Μια περίπτωση που έχει κινήσει έντονο ενδιαφέρον είναι ο θάνατος του συνταγματάρχη Βαντίμ Μπόικο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έχοντας δεχτεί πέντε πυροβολισμούς. Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για αυτοκτονία, παρόλο που το σώμα του ήταν διάτρητο από σφαίρες.

Μίαν άλλη περίπτωση ήταν ο θάνατος του Πάβελ Άντοφ, που βρέθηκε νεκρός δίπλα στον φίλο του Βλάντιμιρ Μπουντάνοφ. Οι δύο βρέθηκαν νεκροί ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στην Ινδία για να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια του Άντοφ.

Ακολούθησαν, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, οι θάνατοι τριών επιχειρηματιών- του Βασίλι Μελνίκοφ, του Βλάντισλαβ Αβάγιεφ και του Σεργκέι Προσένια– που βρέθηκαν νεκροί μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα. Και στις τρεις περιπτώσεις έγινε λόγος για δολοφονίες στις οποίες τελικά οι δράστες αυτοκτόνησαν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η συγκινητική ιστορία δυο ανθρώπων που αλληλογραφούσαν επί 25 χρόνια (video)

Τζο Μπάιντεν: Και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 (video)

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για Ουκρανία: Είμαστε στο χείλος ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα