Ρωσία: Ουκρανοί βομβάρδισαν κατοικίες στην περιοχή του Μπριάνσκ – Επτά τραυματίες (video)

Ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές με στρατιωτικά ελικόπτερα κατά του χωριού Κλίμοβο στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ, τραυματίζοντας επτά άτομα, σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπριάνσκ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, δήλωσε νωρίτερα ότι δύο συγκροτήματα κατοικιών στο χωριό επλήγησαν από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού.

«Σήμερα το χωριό Κλίμοβο δέχθηκε πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές μετά από βομβαρδισμό και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες

μεταξύ των κατοίκων», δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ, με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μια έγκυος, η οποία μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο του Μπριάνσκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ο στρατός δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα η Ρωσία, σύμφωνα με την οποία οβίδες έπεσαν κοντά σε συνοριακή εγκατάσταση στην περιοχή του Μπριάνσκ.

Όπως αναφέρει το Ria Novosti, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα περάσουν από αύριο Παρασκευή (15/4) τα σχολεία των παραμεθόριων περιοχών. Έξι περιοχές της περιοχής Μπριάνσκ συνορεύουν με τις περιοχές Τσερνίχιβ και Σούμι της Ουκρανίας. Η περιοχή έχει μπει στο κίτρινο επίπεδο για τρομοκρατική απειλή.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη (14/4) έγινε γνωστή η είδηση του βομβαρδισμού του σημείου ελέγχου αυτοκινήτων «Novye Yurkovichi», τη στιγμή που στο σημείο βρίσκονταν περισσότεροι από 30 Ουκρανοί πρόσφυγες καθ’ οδόν προς τη Ρωσία. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Oυκρανία: Τι σημαίνει το χτύπημα στο «Moskva» – Στρατιωτικό και ψυχολογικό το πλήγμα (Photos/Video)

Πλήγμα για τη Ρωσία η «απώλεια» του καταδρομικού Moskva – Πληροφορίες ότι βυθίζεται (Photos/Video)

Αγωγή κατά του Netflix από Ρώσους συνδρομητές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανοί, Μπριάνσκ – Επτά,rosia, oukranoi, briansk – epta