Ρωσία: Στις φλόγες αποθήκη πετρελαίου μετά από επίθεση ουκρανικού drone – Η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες (Videos)

Μια αποθήκη πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Παρασκευής (19/1) στην περιοχή Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από επίθεση ουκρανικού drone, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μέσα σε δύο ημέρες που πραγματοποιούν οι Ουκρανοί.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τέσσερις δεξαμενές πετρελαίου κάηκαν και στη συνέχεια η φωτιά

εξαπλώθηκε σε μια περιοχή 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

A Ukrainian drone struck an oil storage depot in Klintsy, Bryansk region, Russia | 19 January 2024 | #Klintsy #Droneattack #Ukraine #UkraineRussiaWar #Russia pic.twitter.com/vTWh3umXtg

— Disaster Tracker (@DisasterTrackHQ) January 19, 2024

Οι ρωσικές αρχές στην περιοχή Μπριάνσκ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί. «Ουκρανοί τρομοκράτες επιχείρησαν να επιτεθούν σε υποδομές στο έδαφος της πόλης Κλίντσι χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπογκομάζ στο Telegram.

Πηγή στους κόλπους της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε στο AFP ότι η υπηρεσία αυτή, η οποία ευθύνεται για πολλές επιχειρήσεις στη Ρωσία, εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κατά της αποθήκης στην Μπριάνσκ, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες το Κίεβο έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις στην ρωσική επικράτεια.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε ότι drones εξαπολύθηκαν επίσης κατά εργοστασίου πυρίτιδας στην Ταμπόφ, που βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν προκλήθηκαν ζημιές.

Η επίθεση με drone είναι η δεύτερη σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μέσα σε δύο ημέρες καθώς την Πέμπτη μια άνευ προηγουμένου επίθεση σημειώθηκε με στόχο έναν μεγάλο τερματικό σταθμό φόρτωσης πετρελαίου στη δεύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι το drone καταρρίφθηκε χωρίς να προκληθεί ζημιά, αλλά η επίθεση τόσο μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, σηματοδοτεί μια νέα φάση στη στρατηγική του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης:

Video: Η τρυφερή σχέση ενός παππού 100 ετών με ένα μικροσκοπικό γατάκι

Κέιτ Μίντλετον: Τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της – «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καρκίνου» (video)

Επίσκεψη στο… Slowjamastan: Πού βρίσκεται, πώς μπορείτε να πάτε και τι θα δείτε (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Videos,rosia, Videos