Σαραγλάκια στη φριτέζα αέρος (airfryer)

Πανεύκολα και λαχταριστά σαραγλάκια, τραγανά και σιροπιαστά, που ετοιμάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο σουρώματος του φύλλου με τη βέργα και ψήνονται γρήγορα στη φριτέζα αέρος.

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και να τα σερβίρετε, συνοδεύοντάς τα με μια μπάλα παγωτό και λίγο επιπλέον σιρόπι.

Υλικά για τη Συνταγή

7 φύλλα κρούστας για μπακλαβά

100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ήπιο ή σπορέλαιο

1 φλιτζάνι

καρύδια ή αμύγδαλα, χοντροσπασμένα

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Λίγες σταγόνες φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι

Λίγη βανίλια εκχύλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να έρθουν σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει, αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και ρίξτε το χυμό λεμονιού. Βράστε για άλλα 5 λεπτά, ρίξτε τη βανίλια, αν χρησιμοποιήσετε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

2.Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε το με το λάδι.

3.Απλώστε 1 φύλλο στον πάγκο και με τη βοήθεια ενός πινέλου ζαχαροπλαστικής, αλείψτε το με το μίγμα του λιωμένου βουτύρου, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

4.Βάλτε μια ποσότητα από το καρύδι κατά μήκος της στενότερης πλευράς του φύλλου αφήνοντας ένα μικρό κενό στην άκρη. Διπλώστε από πάνω το φύλλο να καλύψει λίγο το καρύδι μέσα και τοποθετήστε στο κατά μήκος σε εκείνο το σημείο μια βελόνα πλεξίματος ή έναν λεπτό πλάστη. Τυλίξτε προσεκτικά το φύλλο σε σφικτό ρολό (με τη βελόνα μέσα) και στο τέλος σουρώστε το, πιέζοντας τις άκρες προς το κέντρο του φύλλου. Αφαιρέστε τη βελόνα και συνεχίστε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια.

5.Κόψτε τα ρολά στο μέγεθος που θέλετε για να χωράνε στη συσκευή σας, με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετήστε τα στον κάδο της φριτέζας αέρος.

6.Αλείψτε τα με το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου που έχει περισσέψει και ρυθμίστε το airfryer στους 160ο C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Αφαιρέστε τα προσεκτικά, όσο είναι καυτά, σε ένα ταψάκι.

7.Περιχύστε τα σαραγλάκια με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι και αφήστε τα για λίγο να τραβήξουν. Σερβίρετέ τα με μια μπάλα παγωτό, λίγο επιπλέον σιρόπι και μερικούς τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα τυροψωμάκια με φέτα και χαλούμι

Λαδορεβανί του Μοριά, ή Μοραΐτικος χαλβάς ψητός

Ριζότο με φουρνο-λιαστές ντομάτες και βασιλικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαραγλάκια,saraglakia