Σχολεία: Έρχονται διαδραστικοί πίνακες – Πότε μπαίνουν στις τάξεις

Με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, τον επόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν εγκατασταθεί διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Πρότυπο Γυμνάσιο- Λύκειο, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος μας , είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι το μάθημα να καταστεί πιο ενδιαφέρον για

τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ τόνισε:

«Είχα την ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες μου να συνομιλήσω με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές για το πώς αξιοποιείται ο διαδραστικός πίνακας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αν και πρωταγωνιστής στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι και οφείλει να είναι ο καθηγητής και ο δάσκαλος, αντιλαμβανόμαστε το ρόλο που πρέπει να παίξει και η τεχνολογία, για να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να βοηθήσει τον καθηγητή και το δάσκαλό στη δουλειά του» τόνισε.

Το υπουργείο Παιδείας για την εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων σε σχολεία, ήδη έχει ζητήσει από τους Διευθυντές των Σχολείων:

Α. Την επικαιροποίηση των ζητούμενων στοιχείων που διαθέτει το πληροφοριακό σύστημα myschool για τις σχολικές μονάδες και πιο συγκεκριμένα: ορθή ενημέρωση των χώρων/αιθουσών (Φορείς -> Κτιριακή Υποδομή -> Στοιχεία Συγκροτήματος & Στοιχεία χώρου/αίθουσας), και ειδικότερα των πεδίων:

Ονομασία χώρου (θα χρησιμοποιηθεί για την συσχέτιση με το αντίστοιχο τμήμα διδασκαλίας)
Χρήση Αίθουσας Κοινή Χρήση (σε περίπτωση συστέγασης)
Τάξη (όπου χρησιμοποιείται ως αίθουσας διδασκαλίας)
Διαθέτει ηλεκτρική εγκατάσταση Ενεργή πρίζα πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet)
Ενεργός χώρος
Έχει διαδραστικό πίνακα
Λυόμενο/lsobox
Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω wi-fi

Β. Την επικαιροποίηση των τμημάτων διδασκαλίας της σχολικής μονάδας καθώς και συσχέτισηc του κάθε τμήματος με τον χώρο/αίθουσα που χρησιμοποιείται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία (Σχολική Μονάδα -> Διαχείριση Τμημάτων -> Προσθήκη/Επεξεργασία τμήματος-> συμπλήρωση του πεδίου «αίθουσας διδασκαλίας»).

Το υπουργείο Παιδείας είχε επισημάνει προς τους Διευθυντές των Σχολείων πως για την προμήθεια διαδραστικών συστημάτων στις σχολικές μονάδες θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, τα στοιχεία των οποίων έχουν επικαιροποιηθεί και ορθά συμπληρωθεί στο ΠΣ myschool.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Καλλιάνος: Ενας 17χρονος ύποπτος για τη διάρρηξη στο σπίτι του

Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ποινές «χάδι» στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ προτείνει η ΕΔΕ (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα