Σε κατάσταση συναγερμού η Κένυα, πλησιάζει στις ακτές κυκλώνας για πρώτη φορά στην ιστορία της

Αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που δεν έχει βιώσει ξανά θα βρεθεί η Κένυα, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, καταγράφεται ένας κυκλώνας που πλησιάζει τις ακτές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έθεσε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, την ώρα που οι κάτοικοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άφιξη του κυκλώνα.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την

ανατολική Αφρική από τον Μάρτιο και τώρα η περιοχή απειλείται από έναν κυκλώνα που αναμένεται να φτάσει στην ξηρά από τον Ινδικό Ωκεανό εντός του Σαββατοκύριακου.

«Αυτός ο κυκλώνας, ο Χιντάγια, που θα μπορούσε να μας πλήξει οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές, σφοδρούς ανέμους και μεγάλα, επικίνδυνα κύματα», είπε ο Ρούτο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ναϊρόμπι. «Η χώρα μας πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά για να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες και να προστατεύσει ζωές και περιουσίες», πρόσθεσε.

Κλειστά επ’ αορίστον τα σχολεία

Μετά τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, τα σχολεία επρόκειτο να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, όμως το άνοιγμά τους αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Όλοι οι υπουργοί έλαβαν εντολή να βοηθήσουν στον συντονισμό της απομάκρυνσης και της μετεγκατάστασης των Κενυατών που θα πληγούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κυκλώνας Χιντάγια, που θα συνοδεύεται από ριπές ανέμου ταχύτητας 165 χιλιομέτρων την ώρα, αναμένεται να φτάσει αύριο Σάββατο στη γειτονική Τανζανία, σύμφωνα με το περιφερειακό μετεωρολογικό κέντρο ICPAC.

Friday’s 3rd May, 2024 satellite imagery, from late afternoon to evening, reveals evolving weather patterns, leading to widespread rainfall in regions marked blue, yellow, and reddish-brown.
For more information, visit our website at https://t.co/fuZCEEL2HB https://t.co/1jfTuu71eK pic.twitter.com/7DLOErvlRx

— Kenya Met Department (@MeteoKenya) May 3, 2024

Η περίοδος των κυκλώνων στον νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό συνήθως είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι αρχές της Τανζανίας προειδοποίησαν νωρίτερα ότι ο Χιντάγια ενισχύθηκε τα ξημερώματα, όταν απείχε περίπου 400 χιλιόμετρα από την πόλη Μτουάρα.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Ο «σκιώδης στόλος» του Πούτιν στα ανοιχτά του Λακωνικού Κόλπου

Γαλλία: Έφοδος της αστυνομίας στη σχολή Πολιτικών Σπουδών – Απομάκρυναν φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές (photo/videos)

Γιατί η Κίνα στέλνει διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Keywords
Τυχαία Θέματα