Σε ρόλο απεργοσπάστη η Ryanair: Καταδικάζουμε την απεργία, κυβέρνηση και ΕΕ να την απαγορεύσουν

ΕΛΛAΔΑ

Ρόλο αυτόκλητου… απεργοσπάστη ανέλαβε η Ryanair, κατά της απεργίας των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωσή της η γνωστή αεροπορική εταιρεία

χαμηλού κόστους εκφράζει τη λύπη της «για την εξαναγκαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων για αύριο (Πέμπτη 7 Απριλίου), προς/από και εντός Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ».

Στη συνέχεια αναφέρει τις επιλογές που έχουν οι επιβάτες οι οποίοι επηρεάζονται από την απεργία, ενώ ακολούθως ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν να παρέμβουν κατασταλτικά, ώστε «να αποτρέψουν περεταίρω αναταραχές».

«Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από τους επιβάτες που έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις των ΕΕΚ, οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους Ευρωπαίους επιβάτες και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει περαιτέρω αναταραχές», αναφέρει χαρακτηριστικά», ενώ καλεί τους επιβάτες να υπογράψουν ψήφισμα για την απαγόρευση των απεργιών.

«Είναι άδικο χιλιάδες Ευρωπαίοι επιβάτες να ακυρώνουν τα ταξίδια και τις διακοπές τους λόγω των απεργιών. Παράλληλα παροτρύνουμε όλους τους επιβάτες να υπογράψουν υπέρ της εκστρατείας KeepEurope’sSkiesOpen η οποία θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την λήψη των κατάλληλων μέτρων προς αποφυγή περαιτέρω αναταραχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στο ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι επιβάτες οι απεργοί χαρακτηρίζονται «εκβιαστές», ενώ ζητείται από την κομισιόν η απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας «κατά τον ίδιον τρόπο που δεν επιτρέπεται η απεργία στον στρατό και την αστυνομία».

Προ ημερών η Ryanair είχε εξαπολύσει παρόμοια επίθεση κατά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας, οι οποίοι απεργούσαν ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές στα εργασιακά.

Από την πλευρά των εργαζομένων της εταιρείας, καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» στην μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Ryanairαπεργίααπεργοσπασίαελεγκτές εναέριας κυκλοφορίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα